Bulvár

Klimatizált koporsók – a montengróiak a legjobb vásárlók

Klimatizált koporsók – a montengróiak a legjobb vásárlók

2011. július 19., kedd
Klimatizált koporsók – a montengróiak a legjobb vásárlók

Ezekben a kánikulai napokban, amikor a hőmérő higanyszála a 40 fokig is felkúszik, a topolyai Usluga Rt. nagy üzletet csinál a klimatizált koporsók eladásából. A hűtőberendezést az olasz Ceabis cég gyártja – írja a Vajdaság Ma hírportál.

Voltaképpen egy beépített klímaberendezéssel rendelkező koporsófedélről van szó, amelyet a koporsó tetejére helyeznek, de a megboldogultat nem ezzel együtt temetik el. A klimatizált koporsó nem olcsó mulatság, a választott modelltől függően 5000 euró is lehet. A cégben azt mondják, a montenegróiak a legjobb vásárlók, hiszen náluk az a szokás, hogy a halottat nem temetik el azonnal, hanem bizonyos ideig a házban tartják felravatalozva. Szerbia egyes részein, különösen Šumadijában él az a szokás, hogy a temetkezési helyen valóságos épületeket emelnek. Ezekben megtalálható szinte minden helyiség, ami egy lakásban is van. Nem ritka, hogy a megrendelők 100 ezer eurót is fizetnek egy ilyen összkomfortos síremlékért. Ezek a lakások azután a fosztogatók leggyakoribb célpontjai, lévén, hogy fel vannak szerelve mindennel, amire csak egy háztartásban szükség van, de az sem ritka, hogy egyéb értékeket is tartanak itt, például aranyat. Egy šumadijai faluban az egyik ilyen „sír-lakásba” interfont is építettek – ahogyan mondják –, azért, hogy a rokonság tudjon kommunikálni a megboldogulttal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.