Bulvár

Kis odafigyeléssel megelőzhetőek a lopások

Kis odafigyeléssel megelőzhetőek a lopások

2011. július 12., kedd
Kis odafigyeléssel megelőzhetőek a lopások

Az elmúlt napokban több olyan bűncselekmény történt Szegeden, ahol a bizonyos fokú hanyagság, saját értékekre történő nem kellő odafigyelés, valamint a hiszékenység játszotta a főszerepet - tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivőtől.

Több, közterületen padra letett és ottfelejtett táskának is nyoma veszett a városban. Egy férfi a troli végállomásán tette maga mellé az övtáskáját, ám amikor a padról felkelt, elfeledkezett róla, hogy azt övéről lecsatolta. Így amikor később a hiányt észrevéve visszatért, csak a hűlt helyét találta. Kára 10 ezer forint. Hasonlóképpen járt az a nő is, aki Újszegeden a buszmegállóban lévő padon felejtve táskáját szállt fel a buszra. A megállóba visszatérve már ő sem találta a retiküljét. A figyelmetlenség nem kevésbe került neki sem, hiszen táskája a személyes okmányok mellett 25 ezer forintot is rejtett. Garázs előtt lerakott nylontáska is hamar új gazdára tett szert. Elég volt pusztán annyi, hogy a 2 mobiltelefont, továbbá személyes okmányokat, bankkártyát és több mint 30 ezer forintot tartalmazó szatyor tulajdonosa csak egy rövid időre hagyja azt magára, amíg a garázsban tett-vett. Villanyóra-leolvasónak adta ki magát az az ismeretlen férfi, aki társával együtt becsengetett hétfőn a délelőtti órákban egy szegedi háznál. Az ajtót nyitó idős emberrel - miután leolvasta az óra-állást – még egy papírt is aláíratott, majd közölte, hogy jár az idős férfinek 21 ezer forint, de apró nem volt náluk. Amíg a ház lakója a visszajárót kereste, elemelték megtakarított pénzét. Csalás áldozata lett egy szegedi férfi vasárnap az esti órákban. Mobiltelefonján hívta őt fel valaki, aki hivatalos hangon közölte vele, hogy a telefontársaság képviseletében keresi őt, és nyert 2 millió forintot. Ezt persze csak akkor veheti át, ha vesz 30 ezer forint értékben feltöltőkártyát, és a rajta szereplő kód-számsort bediktálja. A gyanútlan sértett így is tett. Ám csak később jött rá, hogy tulajdonképpen átverték őt. A fenti példák alapján kérünk mindenkit, legyenek elővigyázatosabbak, hogy az ilyen és ehhez hasonló bűncselekményeket elkerüljék. Értéktárgyaikra jobban ügyeljenek, ne hagyják azokat magukra. Ha idegen – még ha valamilyen cég munkatársának is adja ki magát – pénzt hozott, az már eleve gyanús, hiszen azt csak legfeljebb a postás szokott hozni. És ne dőljenek be olyan kecsegtető nyereménynek sem, melynek átvétele valamilyen anyagi kötelezettséget feltételez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.