Bulvár

Tűz ütött ki egy derekegyházi idősotthonban

Tűz ütött ki egy derekegyházi idősotthonban

2011. május 1., vasárnap
Tűz ütött ki egy derekegyházi idősotthonban

Tűz ütött ki vasárnap délután egy derekegyházi idősotthonban, a mentés során egy tűzoltó sérült meg – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

A tűz az otthon egy 12 négyzetméteres tetőtéri helyiségében keletkezett, és a lángok átterjedtek az épület tetőszerkezetére – mondta

Tátrai János

. Az otthonban élő gondozottak közül – a három ápoló segítségével – húszan el tudták hagyni az épületet, a helyszínre érkező tűzoltóknak egy látássérült férfit kellett kimenteniük – közölte az őrnagy. A hármas kiemelt fokozatú tűz oltásához Szentesről, Hódmezővásárhelyről és Orosházáról érkezett összesen öt tűzoltóegység a helyszínre. A lángokat sikerült megfékezni, de a tetőszerkezet 3-5 négyzetméteres területen megsérült, ezért a tűzoltók ideiglenesen fóliát helyeznek az épület tetejére. A tűzben az ápolók és a gondozottak közül senki sem sérült meg, a mentés közben egy tűzoltó szenvedett könnyebb sérülést a kezén, őt a mentők a helyszínen ellátták – tudatta Tátrai János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.