Bulvár

Őszibarackkonzervek alatt rejtőztek a határsértők

Őszibarackkonzervek alatt rejtőztek a határsértők

2011. május 23., hétfő
Őszibarackkonzervek alatt rejtőztek a határsértők

Egy őszibarackkonzervet szállító teherautóban elrejtőzve próbált Magyarországra jutni négy afgán és pakisztáni állampolgár; a férfiakat a tompai határátkelőnél találták meg a pénzügyőrök - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

A magyar sofőr vezette járművet, amely az okmányok szerint 21,6 tonna őszibarackkonzervet szállított Görögországból Magyarországra, a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján választották ki szigorított ellenőrzésre a hétvégén - közölte

Némedi Varga Éva

, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense. A tehergépkocsi átvizsgálásakor kiderült, hogy az alvázában, a raklaptartó teteje és a raktér padozata közötti gyári üregben négy pakisztáni és afgán állampolgárságú, okmányokkal nem rendelkező férfi utazik - tudatta az őrnagy. A magyar sofőr ellen embercsempészés megalapozott gyanúja, a határsértőkkel szemben pedig tiltott határátlépés miatt eljárást indított a rendőrség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.