Bulvár

Narancssárga riasztást adtak ki a fél országra

Narancssárga riasztást adtak ki a fél országra

2011. május 27., péntek
Narancssárga riasztást adtak ki a fél országra

Narancssárga riasztást adott ki a Dunántúl nagy részére péntek este az Országos Meteorológiai Szolgálat; az előrejelzések szerint e térségben heves zivatarokra kell számítani.

A riasztás a jelölés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Baranya és Tolna megyét is érinti.

Üveges Zoltán

, az OMSZ veszélyjelző munkatársa péntek délután az MTI-nek azt mondta, hogy a zivatargóc az éjszaka a főváros térségét is eléri, de itt már enyhébb kísérőjelenségekre kell számítani. Közlése szerint szombaton inkább már a Dunától keletre lehetnek zivatarok, helyenként rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullhat. Keleten, északkeleten pedig - Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - 90 kilométer/órás erősségű szélre és két centiméternél nagyobb jégre is számítani lehet. A hőmérsékletet tekintve kettősségre kell felkészülni: a Dunántúlon 20, a Tiszántúlon 30 Celsius-fok várható. Vasárnap országszerte 23-28 Celsius-fokra lehet számítani. Ekkor a keleti megyékben, jórészt a tiszántúli területeken alakulhatnak ki zivatarok, nyugaton viszont várhatóan napos idő lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.