Bulvár

Szombaton zsiráfnap a Vadasparkban

Szombaton zsiráfnap a Vadasparkban

2011. április 1., péntek
Szombaton zsiráfnap a Vadasparkban

Szombaton délelőtt kerül sor a Vadaspark talán legjobban várt rendezvényére, a Zsiráfház és kifutó átadására, illetve annak lakóinak bemutatására. A hosszas előkészítő munka és az építkezés befejezése után idén érkeztek meg az új lakók, amiről korábban portálunk is beszámolt.

A szombat délelőtt 11 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitó keretében

Veprik Róbert

, a Szegedi Vadaspark igazgatója köszöntője után nyílik meg a látogatók előtt a közel 125 millió forintból, állami és uniós támogatással felépült zsiráfház.

„Szavanna föld felett és föld alatt – égimeszelőktől a turkálókig!”

A projekt, amelynek a zsiráfokat és zebrákat köszönhetjük, „A Szegedi Vadaspark látogatóbarát fejlesztése” (DAOP-2.1.1/E-09-2009-0030) nevet kapta, és nemcsak a ház felépültét, hanem többek között infópult felállítását, a honlap akadálymentesítését és a webkamera-rendszer bővítését is magába foglalta. A vadaspark a kifutó felépítésének forrását, majdnem 5 millió forintot biztosította, amely összeg előteremtésében nagy segítségükre voltak mindazok, akik adójuk 1%-át a Szegedi Vadasparkért Alapítványnak ajánlották fel. A zsiráfházban ezentúl egy recés és két Rotschild-zsiráfot, két Hartmann-hegyizebrát, egy ritka afrikai varánuszfajt (Varanus ornatus), csupasz turkálókat, afrikai törpeegeret, királypitont és leopárdteknőst helyeztek el. Az átadó napján 10 és 16 óra között színes programokkal, játékos vetélkedővel várják a látogatókat. A program támogatói a Rádió Plusz és a REGIO Játékáruház, akik egy-egy állomáson szórakoztató és játékos feladatokkal várják a versenyzőket.

A hivatalos program letölthető itt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.