Bulvár

Nuru, Thabo és Luke, a közönségkedvencek + FOTÓK

Nuru, Thabo és Luke, a közönségkedvencek + FOTÓK

2011. április 2., szombat
Nuru, Thabo és Luke, a közönségkedvencek + FOTÓK

Megnyílt a zsiráfház

A Szegedi Vadaspark legújabb látványossága nyílt meg szombaton délelőtt, így a nagyközönség is végre birtokba vehette az új Szavanna bemutatót, ahol a három zsiráfbika mellett két Hartmann-hegyizebra, Kenny és Kalinka, anya és lánya, valamint Süsü, az afrikai varánusz, afrikai törpeegerek, csupasz turkálók, királypiton és leopárdteknős is várja a látogatókat.Mint arról korábban beszámoltunk, a Szegedi Vadaspark zsiráfházába február végén megérkeztek a lakók is. Az összeszoktatás és a karantén után szombaton délelőtt Veprik Róbert igazgató és Botka László polgármester megnyitója után a gyerekek vágták át a szalagot, hogy birtokba vehessék az új látványosságot. „A vadaspark történetének eddigi legnagyobb beruházását, a Szavanna bemutatót adjuk át a mai napon” – kezdte megnyitó beszédét Veprik Róbert igazgató. „A város vezetésének, képviselő-testületének, az adójuk egy százalékát felajánlóknak és a sajtónak is köszönjük, hogy nagy érdeklődéssel, és nem kevés anyagi áldozat árán támogatták ennek az új létesítménynek a létrejöttét.” „Az elmúlt időszakban több alkalommal is találkozhattunk már hasonló, örömteli eseményen itt, a vadasparkban” – folytatta Botka László. „Öt év alatt közel nyolcszáz milliós fejlesztés valósult meg az ország legfiatalabb, de leggyorsabban fejlődő állatkertjében. Ennek legújabb állomása a zsiráfház, mely a remények szerint még több látogatót fog idecsábítani.”

További fejlesztések

A Szegedi Vadaspark az ország legnagyobb területű természetvédelmi területté nyilvánított, mintegy 45 hektáron elterülő nemzetközi jelentőségű állatkertje. Kontinensenkénti bemutatóiban nagy, természetszerű kifutókban jelenleg 140 fajjal, több mint 650 egyeddel rendelkező állatvilággal büszkélkedik. A fajok több mint negyedét nemzetközi fajmegmentési program keretében láthatjuk.
Természetesen a vadaspark további fejlesztése nem állt meg a Szavanna bemutatóval. Ebben az évben számos kisebb-nagyobb újdonsággal fog bővülni. „A következő lépés a pingvinház építése lesz” – mondta el portálunknak Veprik Róbert. „Remélem, hogy néhány héten belül neki tudunk látni az építkezésnek, és nyáron már át is adhatjuk az új bemutatót. De nemcsak bemutatókban, hanem lakókban is gyarapodtunk. Nemrég született meg egy kisjaguár, akit az anyja is elfogadott, és szépen neveli. A kéthetes csöppséget hamarosan a közönség is láthatja.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.