Bulvár

Hódvalóságshow indul a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján

Hódvalóságshow indul a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján

2011. április 24., vasárnap
Hódvalóságshow indul a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján

Hódvalóságshow indul a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján: néhány hónapon belül bárki, bárhonnan, egyetlen kattintással betekintést nyerhet majd egy hódcsalád életébe.

Magyarországon 150 évvel ezelőtt pusztultak ki a hódok. Az állatfaj megmentése érdekében a Természetvédelmi Világalap (World Wide Fund for Nature - WWF) tíz esztendővel ezelőtt indított hódtelepítési programot: 2006 novemberében ennek köszönhetően érkezett meg és telepedett le a Hódmezővásárhely határában lévő, a Mártélyi-holtághoz közeli többágú csatornarendszerbe az a hódcsalád is, amelynek hétköznapjait a világ minden tájáról követni lehet majd a város honlapján keresztül. Úgy tűnik, hogy az Alföldön öt éve élő hódok hosszú távra rendezkedtek be: a szakemberek a helyszíni bejárás során két várat és több beszakadt üreget is találtak, és az is kiderült, hogy a rágcsálók elsősorban a füzeket, a nyárfákat és a gyalogakácot kedvelik.

Göbl Vilmos

sajtóreferens elmondta az MTI-nek, hogy az önkormányzat a hódok élőhelyére telepített rádiós jelekkel kommunikáló kamerák és az élő képet interneten keresztül továbbító videorendszer kiépítésével elsősorban a természetvédelem fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. A 4,3 millió forintos beruházás eredményeként a város honlapján keresztül az érdeklődők bárhonnan és bármikor egy eddig rejtett világ mindennapjaiba nyerhetnek betekintést. A mindenki számára egyszerűen elérhető online felület kiváló megfigyelési lehetőséget jelenthet a környezetvédelemmel foglalkozó szakemberek számára is. Az előzetes tervek szerint a hódcsalád idén ősszel tűnik fel először Hódmezővásárhely honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.