Bulvár

Egy nap alatt kétszer fogták el őket

Egy nap alatt kétszer fogták el őket

2011. április 30., szombat
Egy nap alatt kétszer fogták el őket

Három olyan török állampolgárt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei pénteken, akiket egy nappal korábban már kitoloncoltak az országból – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szerdától csütörtök hajnalig összesen 26 illegális migránst fogtak el a szegedi határrendészek. Ennek a csoportnak is tagja volt az a három török állampolgár, akiket tegnap reggel ismét elfogtak az egyenruhások az ásotthalmi buszállomáson. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre egy menetrend szerinti buszról érkezett jelzés arról, hogy vélhetően határsértők utaznak a járaton. Az igazoltatott három török férfi valóban jogszerűtlenül tartózkodott Magyarországon, nem sokkal korábban a zöld határon keresztül érkeztek. Mivel beutazási és tartózkodási tilalom alatt álltak a korábbi elfogás miatt, ezért a rendőrség őrizetbe vette őket és büntetőeljárást indítottak ellenük. Nem sokkal később Ásotthalom külterületén újabb három illegális migránst fogtak el a határrendészek, míg ma hajnalban Röszke külterületén a hőkamera jelzése alapján 8 afgán férfi akadt fenn a schengeni hálón. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.