Bulvár

Rendőrkézen a vásárhelyi bicskás rabló

Rendőrkézen a vásárhelyi bicskás rabló

2011. március 7., hétfő
Rendőrkézen a vásárhelyi bicskás rabló

Bicskával akart kirabolni egy Szabadság téri kisboltot egy férfi Hódmezővásárhelyen. Az eladó megfutamította, a rendőrség pedig elfogta és őrizetbe vette - tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől.

A rablás február 28-án az esti órákban történt. A Szabadság téren lévő egyik ABC-be berontott egy férfi, aki az arcát egy kendővel takarta el, majd hátulról átkarolt egy boltban lévő idős nőt, a nyakához fogta a nála lévő bicskát, majd az eladót a bevétel átadására szólította fel. A rabló nem számított rá, hogy a pultos nő nemet mond neki, ezért maga nyúlt volna a pénztárgéphez. Ekkor az eladó ráütött az elkövető kezére, aki az ellenállást látva inkább üres kézzel elmenekült. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és az adatgyűjtés során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján a rendőrök tegnap késő este házkutatást tartottak a feltételezett elkövető lakásán, ahol le is foglalták az elkövetéskor használt kendőt és bicskát. A bűncselekmény 24 éves gyanúsítottja kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Tettét azzal indokolta, hogy azt remélte, ha pénzhez jut, volt barátnője visszafogadja. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlet megalapozott gyanújával őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását. A férfi tettéért akár tíz év szabadságvesztést is kaphat - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.