Bulvár

Figyelmeztető jelzéssel látnák el a szeszes italokat

Figyelmeztető jelzéssel látnák el a szeszes italokat

2011. március 13., vasárnap
Figyelmeztető jelzéssel látnák el a szeszes italokat

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) javasolja, hogy legyen kötelező a szeszes italok csomagolásán feltüntetni az összetevőket, és hívják fel a figyelmet a mértéktelen alkoholfogyasztás veszélyeire.

A civil fogyasztóvédelmi szervezet közleményében rámutat, hogy a fogyasztói tájékoztatás kiemelt területe az élelmiszercímkézés. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület egyetért azzal, hogy az Európai Unió jogszabályban kötelezővé tenné az élelmiszerek csomagoláson a tápanyag-tartalom és a tápanyag-összetétel ismertetését. Az egyesület aggályosnak tartja azonban, hogy az EU jogszabály-tervezetében nem szerepelnek a szeszes italokra vonatkozó szabályok. Az alkoholtermékek esetében ugyanis továbbra sem lenne kötelező feltüntetni az összetevőket, és figyelmeztetni a túlzásba vitt alkoholfogyasztás egészségkárosító hatásaira. A fogyasztóvédők szerint a szeszesital-címkéken az alkoholfogyasztás veszélyeire figyelmeztető jelzés elhelyezése előmozdíthatná a fiatalok egészségének megőrzését: az Eurocare brüsszeli szervezet felmérése szerint minden negyedik 15-29 év közötti fiatal férfi haláláért az alkohol a felelős ma az Európai Unióban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.