Bulvár

"Velős" beszédet várnak a győztesektől az Oscar-gálán

"Velős" beszédet várnak a győztesektől az Oscar-gálán

2011. február 22., kedd
"Velős" beszédet várnak a győztesektől az Oscar-gálán

Mindössze 45 másodperc: ennyi idő áll majd rendelkezésükre a vasárnapi Oscar-gálán a győzteseknek, hogy "velős" beszédben kifejezzék hálájukat az arany szobrocska átvételekor. Az eddigi leghosszabb beszéd több mint öt percig tartott, de Marlon Brando például megtagadta, hogy színpadra álljon.

A díjazottakat több mint egymilliárd ember figyeli a televíziók képernyője előtt, így nem csoda, ha úgy érzik, nagy rajtuk a nyomás.

Greer Garson

, aki a Mrs. Miniver című háborús drámában nyújtott alakításáért vehette át a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscart 1943-ban öt és fél percig szónokolt, ennél hosszabban azóta sem beszélt senki a pódiumon. Garson beszéde után vezetett be időkorlátot az akadémia. Volt, aki igen rövidre fogta beszédét,

Alfred Hitchcock

rendező mindössze annyit mondott, amikor hangos taps közepette a színpadra lépett, hogy "köszönöm". A brit művészt öt alkalommal jelölték a díjra, végül életműdíjat kapott. Hitchcock még hozzáfűzte, hogy "mindenkinek nagyon köszönöm", de akkor már kikapcsolták mikrofonját. Az idei év kitüntetettjei 45 másodpercig tarthatják maguknál a szót, ezt a szervezők a február elején rendezett hagyományos Oscar-ebéden is világossá tették a jelöltek számára. A színpadon állva a győztesek látnak egy órát, amelyen visszafele peregnek a másodpercek. A rendelkezésre álló idő végeztével felerősödik a zene, míg végül elnyomja a büszke győztes hangját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.