Bulvár

Ókori tárgyak egy autóbuszon Tompánál

Ókori tárgyak egy autóbuszon Tompánál

2011. február 24., csütörtök
Ókori tárgyak egy autóbuszon Tompánál

Több mint hatszáz ókori pénzérmét és különféle tárgyakat találtak a vámosok egy svájci felségjelű autóbusz csomagterében a tompai határátkelőnél; a lefoglalt tárgyak eszmei értéke mintegy másfél millió forint – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse csütörtökön az MTI-vel.

Az előző nap belépésre jelentkező buszt a pénzügyőrök tételesen átvizsgálták, s ennek során bukkantak rá egy gazdátlan csomagra, amelyből 398 ókori pénzérme, valamint 219 egyéb ókori tárgy, csatok, szobrok és szerszámok kerültek elő - tájékoztatott

Némedi Varga Éva

. A busz szerb sofőrje a meghallgatásakor azt mondta, hogy a csomagot az induláskor egy magánszemély bízta rá, azt kérve tőle, hogy azt szívességből vigye el Zürichbe. A sofőr azt állította, hogy a táska tartalmáról nem tudott semmit. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal illetékesének véleménye szerint a megtalált tárgyak mindegyike a kulturális javak körébe sorolandó. A pénzügyőrök az ókori tárgyakat lefoglalták és csempészet alapos gyanúja miatt eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.