Bulvár

Európában a Firefox megelőzte az Internet Explorert

Európában a Firefox megelőzte az Internet Explorert

2011. január 4., kedd
Európában a Firefox megelőzte az Internet Explorert

Az internetes böngészők versenyében a Firefox decemberben maga mögé utasította a Microsoft Internet Explorert Európában - közölte a StatCounter internetes piackutató társaság. Az Internet Exploreren, a Microsoft internetes böngészőjén hosszú győzelmi menet után első alkalommal kerekedett felül egy fontos földrajzi régióban egy másik böngésző program, nevezetesen a nyílt forráskódú Firefox. A StatCounter kimutatásai szerint a Firefox Európában 38,1 százalékos piaci részesedésre tett szert 2010 decemberében, szemben az Internet Explorer 34,52 százalékos részesedésével.

A StatCounter az alapján állítja fel statisztikáit, hogy milyen böngészőt használnak a felhasználók az internetes oldalak megtekintéséhez. Az internetes böngészők legelső csatáját a Microsoft nyerte, amikor az Internet Explorert integrálta saját Windows operációs rendszerébe, és így megsemmisítő csapást mért egyetlen versenytársára, a Netscape-re. Ezt követően az Internet Explorer átmenetileg 95 százalékos piaci részesedésre is szert tett, mielőtt megjelent volna az első igazán komoly konkurens, a Firefox. A böngészők versenyében jelenleg a Google Chrome és az Apple Safari rendelkezik jelentősebb piaci részesedéssel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.