Bulvár

Torlódás alakulhat ki a déli és a keleti határátkelőknél

Torlódás alakulhat ki a déli és a keleti határátkelőknél

2010. december 31., péntek
Torlódás alakulhat ki a déli és a keleti határátkelőknél

Egy-kétórás várakozásra kell számítani vasárnap és hétfőn a déli és a keleti határátkelőhelyeknél, a személy- és a teherforgalomban egyaránt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-vel.

A rendőrség arra számít, hogy Tompánál és a röszkei autópálya-határátkelőhelyen a belépő személyforgalomban egy-kétórás várakozások alakulhatnak ki vasárnap és hétfőn. A nagylaki átkelőnél a teherforgalomban várható egy-kétórás torlódás az év végi ünnepekkel kapcsolatos kamionstop miatt, mindkét irányban. Az ártándi határátkelőnél is számítani kell körülbelül egyórás torlódásra a személyforgalomban vasárnap és hétfőn, a teherforgalomban pedig 60-100 perc közötti várakozás alakulhat ki, a ki- és a belépőirányban egyaránt. A záhonyi és a beregsurányi határátkelőhelyen belépő személyforgalomban várható több utas vasárnap és hétfőn, itt egy-három órás várakozás is előfordulhat, és a kamionstop miatt lehet torlódás a teherforgalomban is. A rendőrség továbbra is azt ajánlja, hogy az utasok válasszák inkább a korlátozott nyitva tartású barabási vagy lónyai határátkelőt. A rendőrség felhívta a figyelmet arra, az időjárás függvényében előfordulhatnak kisebb-nagyobb késések a nemzetközi expresszvonatok esetében, amelyek a záhonyi vasúti határátkelőhelyet is érintik, ezért azt javasolják az utasoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak a MÁV információs vonalán. A repülővel utazóknak pedig azt ajánlja a rendőrség, hogy indulás előtt az adott légitársaságnál érdeklődjenek az esetleges késésekről, a járatok törléséről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.