Bulvár

Tolvajokat értek tetten a vásárhelyi rendőrök

Tolvajokat értek tetten a vásárhelyi rendőrök

2010. november 30., kedd
Tolvajokat értek tetten a vásárhelyi rendőrök

Ellopott egy kerékpárt, majd nyomban bele is botlott a rendőrökbe egy férfi Hódmezővásárhelyen tegnap este. Az egyenruhások korábbi ügyeiből már jól ismerték az 51 éves vásárhelyi lakost, ezért azonnal megállították, hogy leellenőrizzék a kétkerekűt - tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől.

Csakhamar ki is derült, hogy jó volt a „szimatuk”, ugyanis a férfi azonnal elismerte, hogy nem a saját drótszamarát hajtja, hanem azt egy kocsma elől lopta. A járőrök visszamentek a talponállóhoz, ahol a kerékpár tulajdonosa az utcán a kerékpárját kereste. Amikor a rendőrök megmutatták neki, hogy mit találtak, azonnal felismerte a kétkerekűjét. A járőrök előállították az 51 éves gyanúsítottat, aki azt is beismerte, hogy korábban is vitt már magával lezáratlan kerékpárokat. A nyomozás során a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság megállapította azt is, hogy ugyancsak ő gyanúsítható több a város területén történt betöréssel és besurranással is, ezért kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását. Elfogták a vásárhelyi rendőrök azt a 32 éves férfit is, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szombaton este bemászott az áramszolgáltató telephelyére, ahonnan négy köteg alumínium vezetéket tulajdonított el 20 ezer forint értékben. A körzeti megbízottak a helyszínen talált talpnyom alapján jutottak el a gyanúsítotthoz, akit otthonában meg is találtak sáros és nedves cipővel a lábán. Kihallgatása során beismerő vallomást tett, ellene lopás miatt indult büntetőeljárás. Lakossági bejelentés alapján értek tetten a rendőrök egy 33 éves férfit szombaton este, aki éppen egy Fiat Puntot akart feltörni. A férfi a jármű kilincsét feszegette és a szélvédőt akarta betörni, amikor az egyenruhások megérkeztek. Az egyébként erősen ittas férfi ellen lopás kísérlete miatt indult büntetőeljárás - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.