Bulvár

117 közúti baleset szombat reggel óta

117 közúti baleset szombat reggel óta

2010. október 3., vasárnap
117 közúti baleset szombat reggel óta

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 117 közúti közlekedési baleset történt. Ebből 2 közlekedési baleset 2 halálos áldozatot követelt, 11 súlyos, 27 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 77 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

A meteorológiai előrejelzés szerint az ország nagy részén néhány órára kisüt a nap. Csapadék sehol nem várható. Erősen felhős területek inkább a Dunántúlon fordulnak majd elő. A mai napon, az autópályákon az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani: M0-ás autópálya régi szakaszán folyamatosan épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Folyamatosan, szakaszosan építési területeken kell áthaladni. Ez érvényes az M0-M7 csomópontra is! Fokozott óvatossággal közlekedjenek, különösen munkagépek környezetében! M1-es autópálya 14-15. km szelvények közötti szakaszon mindkét pályaoldalon a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/ó korlátozással, az 51-54. km szelvények között a szembe jövő sávba történő áttereléssel (burkolatjavítás miatt) kell számolni, 60km/h sebességkorlátozás van érvényben. A 103-105. km szelvényben (mindkét oldalon) hídjavítás miatt a leállósáv zárva, és szintén 60km/h korlátozás mellett haladhat a forgalom. M3-as autópályán Budapest felé (bal pályán) az 59.700-59.400. km szelvények között hídjavítás és 80km/h korlátozás van érvényben. M5-ös autópálya Szeged felé vezető jobb pálya 36-41 km szelvényében úton folyó munkálatok miatt 60 km/h sebességkorlátozással kell számolni. M7-es autópályán a Balaton felé (jobb pályán) ismét 8-14 óráig a 18-56. km között egy-egy szakaszon mobil haladósáv-zárás mellett meteorológiai mérések lesznek, itt 80 km/h sebességkorlátozásra kell számítani.

Nagyobb figyelmet igényel:

A kései világosodás és a korábbi besötétedés (fontos a megfelelő kivilágítás, gyalogosok és kerék-párosok esetében a láthatóság fokozása), gépjárművek esetében a tompított fényszóró bekapcsolása és használata (helyzetjelzőt csak álló helyzetben lehet használni!). Elindulás előtt ellenőrizzük a világítóberendezéseket! Ártánd közúti határátkelőhelyen a hétvégi kamionstoppal összefüggésben a késő esti óráktól hétfő délelőttig várható 1-2 órás várakozás a teherforgalomban. Záhony és Beregsurány közúti határátkelőhelyen jelenleg nincs várakozás, azonban a nap folyamán 60-120 perces forgalomtorlódással számolunk a személyforgalomban. A várakozási időt növelheti a Vám- és Pénzügyőrség által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedés, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról. A záhonyi Tisza-híd állagmegóvási munkálataival összefüggésben az autóbusz-forgalmat és a teherforgalmat egy sávra terelték, amely lassíthatja a teherforgalom átlépésének ütemét. A hétvégi kamionstoppal összefüggésben számolunk 60-120 perces várakozással a teherforgalomban, elsősorban belépő irányban. A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, teljes kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a

http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html

oldalon. Elindulás előtt - vagy ha már úton vagyunk - érdemes tájékozódni az adott útszakasz forgalmi helyzetéről. Ezt megtehetik a következő információs vonalakon: Az Útinform rádiós információi, az Útinform telefonos utastájékoztatója a 336-24-00 számon, Interneten a

www.kozut.hu

honlap (itt részletes térkép is található az esetleges terelésekről). Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. telefonszáma: 06-40/40-50-60 (ez olvasható az autópályákon kihelyezett portáltáblákon is).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.