Bulvár

Hamis tízezresekkel üzérkedett egy bűnbanda

Hamis tízezresekkel üzérkedett egy bűnbanda

2010. szeptember 5., vasárnap
Hamis tízezresekkel üzérkedett egy bűnbanda

Hamis tízezreseket hozott forgalomba egy háromtagú bűnbanda Hódmezővásárhelyen és Mártélyon az elmúlt két hétben. A rendőrök gyorsan a csapat nyomára bukkantak és elfogták őket.

A csoport egy eddig ismeretlen személytől szerezte be a hamis fizetőeszközöket, majd beültek egyikőjük autójába és lényegében néhány nap alatt bejárták a teljes várost. Főként kocsmákat és kisebb üzleteket kerestek fel, ahol néhány száz forint értékben vásároltak, vagy felváltatták a hamis pénzt. Habár a bankjegyek elég gyenge hamisítványok voltak, a legtöbb helyen csak később tűnt fel az eladónak, hogy valami nincs rendben. Volt olyan hely is, ahol csak azután jöttek rá az átverésre, hogy a nyomozók felkeresték őket. A vásárhelyi rendőrök tucatnyi hamis tízezrest foglaltak le, amiket szakértői vizsgálatra megküldtek a Magyar Nemzeti Banknak. A három gyanúsított (36 éves nő, 25 éves férfi, 23 éves férfi) kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. A rendőrség a két férfit őrizetbe vette, a bíróság pedig mindkettejük előzetes letartóztatását elrendelte. A nyomozás tovább folyik annak megállapítására, hogy hol készültek a hamisítványok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.