Bulvár

Rendőrkézen a gyerekeket megkárosító sorozatbetörő

Rendőrkézen a gyerekeket megkárosító sorozatbetörő

2010. augusztus 23., hétfő
Rendőrkézen a gyerekeket megkárosító sorozatbetörő

Elfogta a Szegedi Rendőrkapitányság azt az 51 éves férfit, aki a közelmúltban összesen 23 szegedi bölcsődébe, óvodába, illetve iskolába tört be - tudtuk meg Szenti Szabolcstól a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

A sorozat június 14-én Szentmihálytelken kezdődött. A gyanúsított az éj leple alatt befeszítette a helyi bölcsőde ajtaját, majd onnan készpénzzel együtt távozott. Ezt követően egészen augusztus 20-i elfogásáig rendszeresen hatolt be Szeged egész területén különböző oktatási- nevelési intézményekbe, ahonnan elsősorban készpénzt, illetve könnyen mozdítható használati tárgyakat vitt magával. A férfi a bűncselekmények elkövetése során a rongálással is jelentős károkat okozott, hiszen volt olyan hely, ahol például az összes ajtót betörte. A Szegedi Rendőrkapitányság a férfi elfogása érdekében akciót szervezett. Ennek eredményeként augusztus 20-ára virradó éjszaka került rendőrkézre a gyanúsított. Akkor a szegedi Bérkert utcai óvodába tört be, aminek jelzett a riasztóberendezése. A helyszínre irányított járőrök és a bűnügyi szolgálat munkatársai menekülés közben fogták el a férfit, aki ennek során eldobta a nála lévő hátizsákot, ami tele volt a betörésekhez használt eszközökkel. A férfi kihallgatása során részben elismerte a bűncselekmény-sorozat elkövetését. Az elkövető korábban már volt börtönben, akkor is azért, mert óvodákba, iskolákba, illetve polgármesteri hivatalokba tört be. A Szegedi Rendőrkapitányság az 51 éves gyanúsítottat őrizetbe vette, a Szegedi Városi Bíróság pedig ügyészi indítványra tegnap egy hónapra elrendelte előzetes letartóztatását - tájékoztatott a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.