Bulvár

Röszkénél kifelé és befelé 1-1 óra a várakozás

Röszkénél kifelé és befelé 1-1 óra a várakozás

2010. augusztus 22., vasárnap
Röszkénél kifelé és befelé 1-1 óra a várakozás

A Nyugat-Európába visszautazó vendégmunkások miatt várhatóan 1-2 órás várakozás lesz Röszke autópálya határátkelőhelyen a belépő irányban vasárnap este 9-10 óráig - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-vel.

Az M5 autópálya közelsége, valamint Röszke autópálya határátkelőhelyen a megnövekvő várakozási idő miatt Tompa közúti határátkelőhelyen is nagyobb forgalommal számolnak belépő irányban vasárnap estig. Várakozás esetén a magyar és a szerb állampolgároknak alternatív útvonalként ajánlják a 8-18 óra között nyitva tartó bácsalmási és tiszaszigeti határátkelőt. Románia felől az ártándi határátkelőhelyen is számolnak nagyobb mértékű forgalomnövekedéssel, itt a személyforgalomban vasárnap a belépő irányban alakulhat ki várakozás, amelynek mértéke várhatóan nem haladja meg a 60 percet. A záhonyi határátkelőhelyen vasárnap a kilépő irányban várható nagyobb mértékű forgalomtorlódás a személyforgalomban. A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak a 24 órás nyitva tartású beregsurányi, a 7-19 óra között nyitva tartó barabási és a 8-16 óra között nyitva tartó lónyai közúti határátkelőhelyet ajánlja a rendőrség. Mint írták, mivel a Záhonyban kialakuló várakozási időtől függően többen választhatják ezeket a határátkelőhelyeket, így ezeken is kialakulhat legfeljebb 60 perces várakozás. Horvátország felé, a letenyei autópálya határátkelőhelyen is kialakulhat fél-egy órás várakozás. Az ORFK tudatta: a határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, teljes kapacitással fognak üzemelni, ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. Az utasok naprakészen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html oldalon. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a gyorsforgalmi utak egy-egy szakaszán, különösen a főváros és a Balaton környékén összefüggő kocsisorok alakulhatnak ki. Az ORFK statisztikája szerint a közutakon az elmúlt 24 órában összesen 123 közúti közlekedési baleset történt, ebből három baleset három halálos áldozatot követelt, 19 súlyos, 32 pedig könnyű sérüléssel járt. Mindezeken túl további 69 személyi sérülés nélküli, anyagi káros baleset történt

Délután egy óra a várakozás Röszkénél

14.30-tól a szerb és a magyar oldalon is 1-1 órát kell várni a belépésre Röszkén - tudtuk meg

Szenti Szabolcstól

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől. Kerülni Tompa vagy Tiszasziget felé lehet. Utóbbit csak a magyar és szerb állampolgárok vehetik igénybe 8 és 18 óra között - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.