Bulvár

Növekvő forgalom és szigorú ellenőrzés Röszkén

Növekvő forgalom és szigorú ellenőrzés Röszkén

2010. augusztus 7., szombat
Növekvő forgalom és szigorú ellenőrzés Röszkén

A röszkei pénzügyőrök az elmúlt két hétben 250 szabálysértést, valamint két bűncselekményt derítettek fel; a szabadságuk végeztével Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt kialakuló forgalomnövekedéssel a vámosok sikeres felderítéseinek száma is többszörösére emelkedett - tájékoztatta a vám- és pénzügyőrség regionális parancsnokságának sajtóreferense az MTI-t.

A belépő utasforgalomban érkező, a másodlagos vizsgálóba félreállított személygépjárművek, utasok, csomagok ellenőrzésekor kilencszáz karton cigaretta és százliternyi különböző szeszes ital került elő - mondta

Némedi Varga Éva

. Hozzátette: a megengedettnél nagyobb mennyiségű alkoholt és dohányárut jellemzően török és szerb állampolgárok akarták az Európai Unió tagállamaiba vinni személyes fogyasztásra. A lefoglalt jövedéki termékek értéke megközelíti a hatmillió forintot. Szerencsésen fejezte be útját Röszkén az a három élő görög teknős, amelyet egy szerb állampolgár próbált Magyarországra csempészni a gépkocsijának padlólemeze alatti gyári rekeszben. A vámosok a nyári forgalomnövekedéssel egyidejűleg szigorítják az ellenőrzést. A korábbi években ebben az időszakban számos esetben találtak nagy mennyiségű kábítószert - heroint, marihuánát -, engedély nélkül szállított védett állatot, fegyvert, kulturális tárgyakat. Az elkövetők elmondták, az illegális szállítmányokkal abban a reményben indultak útnak, hogy a nagy tömegben könnyebben átcsúsznak az ellenőrzésen - mondta a sajtóreferens.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.