Bulvár

Kék hírek: trükkös tolvajokat fogtak Nagylaknál

Kék hírek: trükkös tolvajokat fogtak Nagylaknál

2010. augusztus 9., hétfő
Kék hírek: trükkös tolvajokat fogtak Nagylaknál

Perceken belül elfogta a rendőrség azokat a személyeket, akik egy pénzváltót loptak meg Nagylaknál a hétvégén - tájékoztatta portálunkat Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

2010. augusztus 7-én éjszaka érkezett a bejelentés a nagylaki határrendészeti kirendeltségre, miszerint három külföldi férfi trükkös lopással károsított meg egy a nagylaki határátkelőhely mellett található autópálya matrica-árusító helyiséget. Éjszaka 21 órakor egy vékony, alacsony, szikár, kreol bőrű férfi jelent meg, hogy autópálya matricát kíván venni, amit meg is tett. Amint a vásárló távozott két másik férfi lépett be az irodába, és a bejárathoz csalva az ügyintézőt kifelé mutogatva román nyelven kérték segítségét, hogy gépjárművük lerobbant és szervizét keresnek. Eközben a harmadik személy – aki az autópálya matricát vásárolta –, beosont a hátsó bejáraton a helyiségbe és magához vette az ott lévő értékeket. Az ügyintéző mivel nem teljesen értette, hogy mit szeretnének tőle a „segítséget” kérő személyek, visszament az irodába, hogy telefonon kérjen tolmácsot, miközben észrevette, hogy valaki a hátsó bejáraton sietve távozik. Gyorsan leellenőrizte kasszáját és tapasztalta, hogy onnan a pénz eltűnt. Az elkövető után szaladt, de nem érte őt utol, viszont felismerni vélte a tolvajban azt a személyt, aki nála autópálya matricát vásárolt. Időközben a segítséget kérő személyek is eltűntek. Az információ birtokában a rendőrség zárta a tolvajok valószínű mozgási irányába eső útvonalakat, így a határátkelőhelytől nem messze a bökényi elágazásnál a bűncselekményt követően elfogta az elkövetőket. Kihallgatásuk során kiderült, hogy mindhárom férfi román állampolgár, akik előre kitervelték a bűncselekményt, velük szemben lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Makói Rendőrkapitányság – tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.