Bulvár

Hétfőtől újabb forgalomváltozás a 3-as villamos vonalán

Hétfőtől újabb forgalomváltozás a 3-as villamos vonalán

2010. augusztus 27., péntek
Hétfőtől újabb forgalomváltozás a 3-as villamos vonalán

Augusztus 30-án, hétfőn várhatóan újabb forgalmi változás lép életbe a 3-as villamosvonal rekonstrukciója miatt Szegeden. A Kálvária sugárút Moszkvai körúti kereszteződésében lezárt munkaterületet ideiglenesen körforgalmi rendben kerülhetik ki a közlekedők.

A 3-as villamosvonal rekonstrukciója augusztus 30., hétfőtől a tervek szerint újabb forgalmi rend változást von maga után Szegeden. A kivitelező cseréli a síneket a Kálvária sugárút Moszkvai körúti csomópontjában. A vágányépítési munkálatok várhatóan egy hónapot vesznek igénybe. Ez idő alatt a jelzőlámpákat kikapcsolják. A kereszteződés közepén lezárt munkaterületet a közlekedők az ideiglenesen kialakított egysávos körforgalomban kerülhetik ki. A körforgalom négy ágán továbbra is haladhat a forgalom. A gyalogátkelőket a biztonság érdekében átmenetileg a csomóponttól távolabb jelölik ki. A korábban kijelölt terelőútvonalak is változatlanul érvényesek. A 3-as villamosvonal felújítása a 2012-ig Európai Uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. A kivitelezési munkáit az önkormányzat pályázatán az SZ 3 Konzorcium nyerte el nettó 2 milliárd forintos ajánlatával öt induló közül. A cégtársulást a budapesti Alpine Hungária Építő Kft. vezeti, másik tagja az algyői Délút Építő Kft. Az átépítés során a kivitelező kicserél 2,4 kilométer villamosvágányt és felső vezetéket, a II-es kórháztól a Kálvária térig 700 méter hosszan párhuzamos sínt is fektet. A Kálvária sugárút Veresács utcai csomópontjánál körforgalom épül. Megújul a közvilágítás, és 2700 négyzetméteren útburkolatot cserélnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.