Bulvár

Egyórás várakozás a belépésnél Röszkén

Egyórás várakozás a belépésnél Röszkén

2010. augusztus 21., szombat
Egyórás várakozás a belépésnél Röszkén

Egyórás várakozás alakult ki a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő oldalán a személyforgalomban. Ennek oka, hogy a szabadságukról hazatérő vendégmunkások tömegesen jelentkeznek belépésre az országba.

Az átkelőhely teljes kapacitáson működik, jelenleg nyolc sávon léphet be a személyforgalom az országba. A gyorsabb határátlépés érdekében kerülni Tompa és Tiszasziget felé lehet. Utóbbit magyar és szerb állampolgárok vehetik igénybe naponta 8 és 18 óra között. Az éjszaka folyamán nemcsak a forgalommal, hanem a határsértőkkel is volt dolguk a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársainak. A röszkei benzinkút közelében öt koszovói állampolgárt – köztük három gyereket – fogtak el a járőrök. Valamennyien illegálisan érkeztek Magyarországra. Nem sokkal később a település külterületén három másik koszovói férfit fogtak, míg a mórahalmi benzinkúton négy palesztin állampolgárt. A határrendészek az utóbbi határsértők előállítása során a közeli benzinkúton további három palesztin és egy szudáni állampolgárra figyeltek fel. Az így elfogott 16 határsértő közül egy beutazási és tartózkodási tilalom alatt állt, mivel júliusban már próbálkozott a Magyarországra szökéssel, ezért vele szemben büntetőeljárás indult. A többiek őrzött szállásra kerültek az idegenrendészeti eljárás befejezéséig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.