Bulvár

Enyhült a nyomás Röszkén, torlódás Tompánál (FRISSÍTVE)

Enyhült a nyomás Röszkén, torlódás Tompánál (FRISSÍTVE)

2010. július 17., szombat
Enyhült a nyomás Röszkén, torlódás Tompánál (FRISSÍTVE)

Reggel óta folyamatos volt a részleges terelés Tompa irányába, így mostanra egy órásra csökkent a várakozás a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen - tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől.

Továbbra is számítanak azonban megnövekedett forgalomra, ezért útnak indulás előtt mindképpen célszerű tájékozódni. A gyorsabb határátlépés érdekében továbbra is Tompa vagy Tiszasziget igénybevételét javasolják. A terelés hatására csökkent ugyan a nyomás Röszkén, így azonban délutánra Tompánál alakult ki torlódás – közölte a rendőrség szombaton az MTI-vel.

Szabó Anita

, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: a Tompánál dél körül tapasztalt egyórás várakozási idő kora délutánra harminc percesre csökkent. Ennek ellenére az azon a határszakaszon kilépni szándékozóknak egyelőre inkább a hercegszántói, illetve a bácsalmási átkelést javasolja a rendőrség. Tompán azután torlódott fel a forgalom, hogy a Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt szombat délelőtt kétórás várakozás alakult ki a röszkei átkelő kilépő oldalán. Emiatt az M5-ös autópálya forgalmát a 173-as kilométernél Tompa felé terelte a rendőrség. A röszkei határátkelő kilépő oldalán vasárnap estig intenzív forgalomra számítanak, a szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő első csoportok miatt. Vasárnap délután pedig már a belépő oldalon is várakozásra számíthatnak az utazók – mondta korábban az MTI-nek

Szenti Szabolcs

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki jelezte: a magyar és szerb állampolgárok a naponta 8 és 18 óra között nyitva tartó tiszaszigeti átkelőt is igénybe vehetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.