Bulvár

Mintegy 130 ezer volt a kiutazók száma Röszkénél

Mintegy 130 ezer volt a kiutazók száma Röszkénél

2010. július 5., hétfő
Mintegy 130 ezer volt a kiutazók száma Röszkénél

Csaknem 130 ezren léptek ki az országból csütörtöktől hétfő reggelig Röszkénél; a határátkelőhelyen több mint 40 ezer járművet ellenőriztek a határrendészek - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI érdeklődésére.

Szenti Szabolcs

elmondta: a legintenzívebb nap a szombat volt, akkor 54 ezer kiutazó csaknem 15 ezer járművel érkezett a kilépőkapukhoz. Az átkelő folyamatosan teljes kapacitáson üzemelt, ami azt jelenti, hogy az egyébként rendelkezésre álló öt sáv mellett továbbiakat is megnyitottak a határrendészek a vámosokkal együttműködve. Az óriási forgalom oka, hogy a Nyugat-Európából szabadságra hazatérő vendégmunkások tömegesen jelentkeznek hétvégenként kilépésre az országhatáron. Szenti Szabolcs megjegyezte: a hatalmas forgalom ellenére is teljesítették a schengeni normákból rájuk háruló szigorú ellenőrzési kötelezettséget a határrendészek. Több hamis okmány került elő és két körözött férfit elfogtak. A főhadnagy elmondta: hasonló forgalomra számítanak a következő két hétvégén is. Július utolsó hetétől két hétig mindkét irányban nagyon intenzív lesz az áthaladás. Végül augusztusban a befelé irányuló forgalomban lehetnek hosszabb várakozások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.