Bulvár

Kamiondübörgés Szegeden – veszélyben a gyorsulási verseny (Frissítve)

Kamiondübörgés Szegeden – veszélyben a gyorsulási verseny (Frissítve)

2010. július 13., kedd
Kamiondübörgés Szegeden – veszélyben a gyorsulási verseny (Frissítve)
Különleges amerikai és hagyományos kamionokat is láthatnak azok, akik ellátogatnak a pénteken kezdődő szegedi XX. Nemzetközi Kamionos Country Találkozóra Sziksósfürdőre. Immár huszadik alkalommal rendezik meg a rendkívül népszerű találkozót. A kamionsofőrök közül sokan úgy időzítik szabadságukat, hogy ezt a hétvégét családjukkal együtt Szegeden tölthessék. A programok pénteken délután kezdődnek, a járművek és sofőrjeik Szeged mellett a Budapesti úti kamionparkolóban gyülekeznek, majd a városban tartott felvonulásukat követően együtt vonulnak a fesztivál helyszínére, Sziksósfürdőre. Szombaton a kamionosok speciális pályán mérhetik össze képességeiket a terepügyességi versenyen. Ezt követően kerékgurításban, sörivó és lángos evő versenyben, gumiabroncs cipelésben versenghetnek az országút vándorai, de nem maradhat el a férfiszemeknek legkellemesebb női vizespóló-verseny sem. Vasárnap délután a szegedi Huszár Mátyás rakparton rendezik a fesztivál mindenki által legjobban várt és leglátványosabb eseményét, a kamionos gyorsulási versenyt, ahol az is kiderül, mire képesek a hatalmas járművek rakomány nélkül. További információk a rendezvény hivatalos weboldalán.

Veszélybe kerülhet a kamionos gyorsasági verseny

A Tisza hosszan tartó áradása igencsak megviselte a Huszár Mátyás rakpart alapzatát, sőt az apadás is egyelőre megállt. Ugyan az útburkolatról lekerült a víz, a Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. példás gyorsasággal megtisztította az úttestet, de a víz még mindig az útalap magasságáig áll. A cég városüzemeltetési részlegtől azt az információt kaptuk, hogy folyamatosan egyeztetnek az Atikövizig illetékeseivel és az önkormányzat városüzemeltetési irodájával, valamint a rendezvény szervezőivel. A környezetgazdálkodási kft.-nek kizárólag az útfelület megtisztítása a feladata, az engedélyezésre már az Atikövizig és a város jogosult. Az Atikövizig ügyeleti telefonszámán úgy tájékoztatták portálunkat, hogy mindenképpen a Tisza vízállásától és az útalap állapotától teszik függővé azt, hogy egyrészt a normál forgalomnak visszaadják a rakpartot, másrészt azt, hogy a vasárnapi kamionos gyorsasági verseny során a nehéz gépjárművek rámehetnek-e az érintett szakaszra. „Mindenképpen szeretnénk megrendezni a vasárnapi eseményt” – mondta el portálunknak Ágoston Attila, a kamionos találkozó főszervezője. „Ez a város érdeke is, hiszen mi ingyen tartjuk meg ezt a nagyszabású és óriási érdeklődéssel kísért rendezvényt. Az önkormányzat városüzemeltetési irodáján tartott mai megbeszélésünkön kértük, hogy alternatív helyszínként a közeli Felső Tisza-partot biztosítsák a részünkre, de ezt senki sem támogatta. A továbbiak pedig a hét további felében dőlnek majd el, de nagyon bízunk abban, hogy sikerül a huszadik, jubileumi rendezvényünket is problémák nélkül megtartani.” Egy tény azonban biztos: ilyen típusú rendezvényt csak önkormányzati kezelésben lévő úton lehet megrendezni, mivel állami kezelésben lévő utakra engedélyt nem adhatnak ki. A fejleményekről olvasóinkat folyamatosan tájékoztatjuk.

A XX. Jubileumi Nemzetközi Kamionos Találkozó tervezett programja

2010. július. 16. (péntek) Budapesti út, Kamionparkoló 12:00-16:00-ig Kamionok gyülekezője az Emlékműnél 16:00-16:40-ig Ünnepélyes megnyitó , kamionos himnusz, koszorúzás 17:00 Kamionos konvoj elindul a városba (A konvoj útvonala) 18:00 Konvoj érkezése Sziksósfürdőre. Zászlófelvonás 19:00 Ünnepélyes megnyitó 20:00-tól kifulladásig Zene a Zsomboys zenekarral 22:00 BRIDGESTONE és MKFE tombola sorsolás értékes nyereményekkel 23:00 SmoKey and The Bandit (1977) Kamionos film I. rész vetítése 24:00 Retro Disco (játék a pöttyös labdákért) 2010. július. 17. (szombat) Sziksóstó, Strand terület 8:00 Zenés ébresztő (fúvószenekar) 9:00 Bridgestone – Gyerek kamionrajz verseny 9:30 Makett bemutatók 10:00 20. BRIDGESTONE Kamionos Terepügyességi verseny 11:00 Kerékgurító verseny 12:00 Sörivó és lángos evő verseny 13:00 Kamion húzó verseny 14:00 Gumiabroncs cipelő verseny 14:30 Női vizes póló verseny 15:00 Linedance (country-tánc) bemutatók 15:15 Szkander verseny Női-férfi 15:30 Kamion szépségverseny 16:00 Csocsó bajnokság 16:30 Talicskatoló verseny 17:10 Linedance (country-tánc) bemutatók 17:30 Eredmény hirdetések 16:00-17:30 Szakmai Fórumok: MKFE, Vám- és Pénzügyőrség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság Közreműködésével 17:30 Fog & DC együttes 18:30 Black Riders Country koncertje 20:00 Varga Feri & Balázsi Betti a Megasztárból 21:00 SACHSENTRAMP koncert (Németország) 22:30 Skype élőbejelentkezés a külföldön élő,és dolgozó kollégákkal 23:00 Retro Disco hajnalig 23:15 SmoKey and the Bandit (1977) Kamionos film II.rész vetítése 24:00 Lézer Show Egész napos programok: Band hero, arcfestés, giant bubles (óriáslabda a medencében), kiállítás az elmúlt évek találkozóiról, vásározók utcája, légvár, pónilovaglás 2010. július. 18. (vasárnap) Gyorsulási verseny Huszár Mátyás rakpart, Szeged 14:00 XX. Jubileumi gyorsulási verseny Kategóriák: amerikai vontatók, nyerges vontatók 420 Le-ig, 420-520 Le-ig, 520-1000 Le-ig, egyéb 4,5 tonna - 7,5 tonnáig 16:30 autókaszkadőr bemutató 17:00 Eredményhirdetés 18:00 Country koncert 19:00 Kamionos himnusz eléneklése

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.