Bulvár

Hamis iratok és körözött személy Röszkén

Hamis iratok és körözött személy Röszkén

2010. július 4., vasárnap
Hamis iratok és körözött személy Röszkén

A hatalmas forgalom ellenére is teljesítették a schengeni normákból rájuk háruló szigorú ellenőrzési kötelezettségüket a határrendészek a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Két kilépésre jelentkező szerb állampolgárt állítottak elő a határrendészek tegnap a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Egyikőjük autóbusszal, míg a másik egy személygépkocsi utasaként szerette volna elhagyni a schengeni térséget. Az ellenőrzést végző rendőrök azonban hamisításra utaló nyomokat fedeztek fel az úti okmányokban, ezért mindkét férfit elfogták, majd közokirat-hamisítás bűntette miatt kezdeményeztek ellenük büntetőeljárást. A belépő oldalon egy körözött férfi is fennakadt. Az 55 éves szerb állampolgár egy autóbusz utasaként szeretett volna belépni, de a Schengeni Információs Rendszer jelezte, hogy az osztrák hatóságok bűncselekmény elkövetése miatt elfogását és őrizetbe vételét kérik. Tegnap egyébként egész nap 1-2 órás várakozás volt Röszkén a kilépő oldalon a szabadságra hazatérő vendégmunkások rohama miatt. A forgalmat többször Tompa irányába kellett kiterelni. Vasárnap is intenzív forgalomra számítanak, de a várakozási idő vélhetően nem fogja meghaladni a másfél órát. A gyorsabb határátlépés érdekében azonban továbbra is érdemes Tompa vagy Tiszasziget irányába kerülni. Utóbbit naponta 8 és 18 óra között vehetik igénybe magyar és szerb állampolgárok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.