Bulvár

Forgalomváltozások csütörtöktől a 2-es villamosvonal építése miatt

Forgalomváltozások csütörtöktől a 2-es villamosvonal építése miatt

2010. július 27., kedd
Forgalomváltozások csütörtöktől a 2-es villamosvonal építése miatt

A tervek szerint július 29. csütörtöktől szeptember elejéig az új rókusi 2-es villamosvonal vágányépítési munkálatai miatt forgalomváltozásra kell számítani a Rókusi körút Vértói úti csomópontjában és a troliközlekedésben.

Az új rókusi 2-es villamosvonal vágányépítési munkálatai miatt újabb forgalomváltozásokat vezetnek be Szegeden. Csütörtöktől szeptember elejéig félpályás útszűkületre kell számítani a Vértói úton, a Rókusi körút torkolatánál. Jelzőlámpák irányítják továbbra is a forgalmat. Csütörtökön üzemkezdettől előreláthatólag augusztus 13-án, pénteken üzemzárásig az 5-ös jelzésű trolibuszok a Vértói út végállomás helyett a Körtöltés utca végállomásról indulnak, a 8-as jelzésű trolipótló autóbuszok pedig a Körtöltés utca végállomás helyett a Vértói út végállomásról közlekednek. A járatok az eredeti menetrendben meghirdetett indulási és követési időkkel viszik az utasokat. Átszálláshoz a Csongrádi sugárúti közös megállóhelyeket ajánljuk. Átszálláskor a megváltott menetjegyek érvényesek, átszállás után a számozatlan felét is érvényesíteni kell. Az új 2-es villamosvonal kiépítése a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezője a Szeged Villamos 2 Konzorcium – tagja a Brno-i OHL ZS, a.s., a Középszolg Kft és a Kelet-Út Kft. –, mely nettó 2,1 milliárd forint értékben vállalta, hogy kiépíti a 2-es villamos szárnyvonalát a Csongrádi sugárúttól a Kossuth Lajos sugárútig, ahol majd hozzákapcsolódik az 1-es villamosvonalhoz. Az új pályaszakasz teljes egészében környezetbarát füvesített vágány lesz. A 2-es villamos megáll majd a Kisteleki Ede, a Szatymazi, a Körtöltés, a Csáky utcánál és a Vértói útnál, végállomása a Vértó melletti hurokfordulóban lesz. A 9 új PESA-villamos a projekt későbbi részében érkezik meg, ám ha az új pálya elkészül, az utasszállítás elindul, hogy kiváltsa a város legforgalmasabb buszjáratait, a 2, 83 és 83A jelűt a Mars térig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.