Bulvár

Véget ért a XVIII. Kerékpáros Iskola Kupa

Véget ért a XVIII. Kerékpáros Iskola Kupa

2010. június 9., szerda
Véget ért a XVIII. Kerékpáros Iskola Kupa
Szerdán délelőtt került sor a XVIII. Kerékpáros Iskola Kupa ünnepélyes eredményhirdetésére. Az évenként megrendezett verseny megálmodója az Országos Baleset-megelőzési Bizottság, mely lehetőséget biztosít az általános iskolás diákok számára egy magasabb szintű megmérettetésre két keréken. A rendezvény házigazdaszerepét idén június 7-9. között a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága látta el – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. E három nap során azon felső tagozatos diákok tettek széleskörű elméleti és gyakorlati ismereteikről tanúbizonyságot, akik a korábban lezajlott, felmenő rendszerű verseny megyei legjobbjai voltak.

A három napos megmérettetés végeredménye a következő:

I. helyezett: Somogy megye csapata II. helyezett: Jász-Nagykun-Szolnok megye III. helyezett: Heves megye IV. helyezett: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye V. helyezett: Vas megye VI. helyezett: Zala megye A hagyomány szerint a verseny legjobb csapata viheti haza a vándordíjat, és őrzi meg a következő évi országos megmérettetésig. Ezúttal a díj őrzője Somogy megye lett, aki azt annak alapítójától, Lukács János r. dandártábornoktól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől vehette át.

Egyéni összetett kategóriában is hirdettek eredményt:

I. helyezett: Klujber Richárd Zala megyéből II. helyezett: Vas Barbara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből III. helyezett: Magyar Máté Somogy megyéből IV. helyezett: Szatmári István Jász-Nagykun-Szolnok megyéből V. helyezett: Faragó Ádám Békés megyéből VI. helyezett: Virágos Emese Hajdú-Bihar megyéből Mivel a versenyen megyénként két-két fiú és lány indult, nemenkénti kategóriában is értékelték a teljesítményeket:

Fiúk között:

I. helyezett: Klujber Richárd (Zala megye) II. helyezett: Magyar Máté (Somogy megye) III. helyezett: Szatmári István (Jász-Nagykun-Szolnok megye)

Lányok kategóriájában:

I. helyezett: Vas Barbara (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) II. helyezett: Virágos Emese (Hajdú-Bihar megye) III. helyezett: Sallai Kinga (Jász-Nagykun-Szolnok megye) Nem csak a versenyzőket, de a felkészítő tanárokat is értékelte a zsűri. A legjobb közülük Nagy György volt Somogy megyéből. Különdíjban két megye – Borsod-Abaúj-Zemplén és Csongrád – csapata részesült. A résztvevők értékes díjakat vehettek át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.