Bulvár

Hármashatár - közúti ellenőrzési akció + HANG, FOTÓK

Hármashatár - közúti ellenőrzési akció + HANG, FOTÓK

2010. június 25., péntek
Hármashatár - közúti ellenőrzési akció + HANG, FOTÓK
Immár tizedik alkalommal került végrehajtásra a „Hármashatár” nemzetközi fokozott közúti ellenőrzés Csongrád megyében, román és szerbiai rendőrök bevonásával. Az ellenőrzés célja a közlekedés körében elkövetett szabályszegések megelőzése, a közlekedés biztonságának javítása, a romániai és a szerbiai rendőrséggel kialakított határmenti együttműködés erősítése és a tapasztalatcsere. A közös rendőri munka során a közlekedési bűncselekmények és szabályszegések elkövetőinek forgalomból történő kiszűrése, az ittasság, a sebességhatárok, a műszaki állapot, a közúti fuvarozást végzők pihenőidejének, a veszélyes anyagot szállító járművek, valamint a tehergépkocsik méret- és tömegellenőrzése volt kiemelt feladat. Az 5-ös út menti kamionparkoló területén kialakított ellenőrzési ponthoz a hódmezővásárhelyi motoros rendőrök kísérték be a forgalomból kiemelt személy-, kisteher- és tehergépjárműveket, kamionokat, mikrobuszokat. A munkába bekapcsolódott a Vám- és Pénzügyőrség, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság csapata is. Kiemelt jelentősége van annak, hogy a szomszédos országok rendőrei jelen vannak az ellenőrzés során. Az egyes úti okmányok különbözősége, a nyelvi akadályok, illetve a különböző nemzetiségű utazók mind-mind más vizsgálatot igényelnek. A tapasztalatok kicserélésnek, illetve egymás munkájába történő bepillantásnak nagy a szerepe, hiszen hazánk – és különösen Csongrád megye – nagy forgalmú tranzitútvonalakkal rendelkezik. „2007 óta évente két alkalommal, tavasszal, nyár elején illetve ősszel szoktuk ezt az akciót megtartani” – mondta el portálunknak Bagi Pál őrnagy, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának megbízott vezetője. „A külföldieknél általában a műszaki problémák merülnek fel, valamint a vezető- és pihenőidő be nem tartása és az okmányok területén tapasztalunk hiányosságokat. Az akció során a megye összes sebességmérő berendezése üzemelt, a szabálysértések kiértékelése után tudjuk majd a megfelelő megelőző intézkedéseket megtenni.”
Hallgassa meg Bagi Pállal, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjével készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.