Bulvár

Tizenhárom év börtönre ítélték a korábbi élettársát megszúró kalocsai férfit

Tizenhárom év börtönre ítélték a korábbi élettársát megszúró kalocsai férfit

2010. május 25., kedd
Tizenhárom év börtönre ítélték a korábbi élettársát megszúró kalocsai férfit

Jogerősen 13 év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a kalocsai férfit, aki röviddel a szabadulása után egy késsel életveszélyesen megsebesítette korábbi élettársát.

A már többször büntetett, 37 esztendős vádlott 2008. március 5-én szabadult a börtönből. A büntetés-végrehajtási intézetnél a férfit korábbi élettársa és két közös gyerekük várta. Az asszony közölte a vádlottal, hogy nem akar vele élni, mert új társa van. A férfi nem akart ebbe belenyugodni, ezért a szabadulását követő napokban a nő foktői házában maradt, minden lépését szemmel tartotta, és megakadályozta őt abban, hogy találkozzon új élettársával. A vádlott és a sértett 2008. március 13-án találkozott a nő új barátjával. Az asszony elmondta korábbi élettársának, hogy a másik férfit szereti és vele akar élni. A vádlott ekkor felkapott egy vasrudat, amellyel fenyegetően a másik férfi felé indult, mire az telefonon értesítette a rendőröket, akik néhány perc múlva megjelentek a háznál és a vádlottat távozásra szólították fel. Rövid idő múlva a vádlott visszatért a házhoz egy rokona és két ismerőse társaságában, hogy hátrahagyott személyes tárgyait elvigye magával. A konyhába lépve azonnal a nőre támadt, a földre lökte őt és kiskorú gyermekeik előtt ütlegelni kezdte, majd felkapott egy kést. Először egyik rokona még meg tudta akadályozni, hogy megszúrja az asszonyt, aki a szobába menekült és gyermekeit védelmezve az ágyra vetette magát. Röviddel később azonban a vádlott lerántotta a sértettet az ágyról és a földön fekvő asszonyt háromszor is megszúrta. A házban maradtak megpróbálták a férfit megfékezni, ám ez csak úgy sikerült, hogy a nő új élettársa egy fahasábbal fejbe vágta a vádlottat. Az asszony sérülései közül az egyik, vesét és májat is érő szúrás életveszélyes volt, a szakértői vélemény szerint a sértett szakszerű orvosi ellátás hiányában egy-két órán belül meghalt volna. A táblabíróság a vádlottat emberölés bűntettének kísérletében és kiskorú veszélyeztetésének két rendbeli bűntettében mondta ki bűnösnek, s ezért jogerősen 13 év börtönre ítélte, úgy, hogy kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét. A

Hegedűs István

vezette büntetőtanács döntésével súlyosbította az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság 11 év szabadságvesztést kiszabó ítéletét, mert túlzottan enyhének találta azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.