Bulvár

Börtönbüntetésre ítélték a padláson megbújt színesfémtolvajokat

Börtönbüntetésre ítélték a padláson megbújt színesfémtolvajokat

2010. április 2., péntek
Börtönbüntetésre ítélték a padláson megbújt színesfémtolvajokat

Az elkövetéstől számított 24 órán belül jogerős ítélet született Szentesen, a padláson megbújt színesfém tolvajok ügyében. A Szentesi Városi Bíróság az egyik 22 éves elkövetőt egy év börtönre, míg társát 10 hónap börtönre ítélte jogerősen - tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől.

Két 22 éves többszörösen büntetett előéletű férfi elhatározta csütörtökre virradó éjszaka, hogy úgy szereznek pénzt, hogy az egyik közös ismerősükhöz bemásznak, majd az ott lévő hegesztőtranszformátort ellopják. Kerékpárral meg is érkeztek a helyszínre, átmásztak a kerítésen, majd elvonszolták a 60 kilós tárgyat egy másik ismerősükhöz, aki nem tartózkodott otthon. Úgy tervezték, ott szétszerelik a transzformátort, majd a réztekercset értékesítik. A munkálatok közben azonban arra lettek figyelmesek, hogy rendőrök állnak meg a ház előtt, ezért gyorsan elbújtak a padlásra. A rendőrök eredetileg másik ügyben szerettek volna ott házkutatni, azonban gyorsan világossá vált, hogy egy újabb bűncselekménybe botlottak, ezért keresni kezdték az elkövetőket, akiket megszeppenve meg is találtak a padláson. A Szentesi Rendőrkapitányság mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Az ügyészség azonban jelezte a rendőrség felé, hogy a két gyanúsított vonatkozásában nem a kényszerintézkedés elrendelésére, hanem gyorsított eljárásban, bíróság elé állításra tesz indítványt. A ma délutáni tárgyaláson a Szentesi Városi Bíróság egy év, illetve 10 hónap börtönre ítélte a két fiatalembert, amit az érintettek tudomásul vettek, így az jogerős. A Büntető Törvénykönyv január elsejétől hatályba lépett módosítása szerint minősített esetnek minősül és szigorúbban büntetendő, ha a lopást nemesfémre, nemesfém ötvözetére vagy fémkereskedelmi engedélyköteles anyagra követik el. A transzformátor értéke egyébként 25 ezer forint volt - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.