Bulvár

Kék hírek: új eredmények a Közbiztonsági Hálóval

Kék hírek: új eredmények a Közbiztonsági Hálóval

2010. március 23., kedd
Kék hírek: új eredmények a Közbiztonsági Hálóval

Újabb eredményeket ért el a rendőrség a Közbiztonsági Háló program keretében. Az elmúlt héten a napi szolgálaton felül 108 rendőr 208 órában vett részt a fokozott ellenőrzések végrehajtásában Csongrád megyében.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai ellenőrzésük alá vonták a településeken található parkokat, közintézményeket, buszpályaudvarokat, buszmegállókat, pénzkiadó automaták, gyógyszertárak környékét és a vendéglátó ipari egységeket. Álló ellenőrzést hajtottak végre a települések ki és bevezető főútjain, továbbá ellenőrzés tárgyát képezte a Mórahalom belterületén megrendezett vásásár mind személy, mind tárgykörözés tekintetében. A Közbiztonsági Háló keretében március 17-én Röszke térségében 4 afgán állampolgárságú határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei, illetve ellenőrzés alá vontak 60 személygépjárművet és 77 főt. A fokozott ellenőrzés során közlekedési szabálysértések miatt 8 fővel szemben 43 ezer forint szabálysértési bírságot szabtak ki, valamint 2 fő ellen szabálysértési feljelentést tettek. A Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrs területén március 19-én hajtottak végre fokozott ellenőrzést, melynek során 123 embert igazoltattak. Az akció során hét esetben alkalmaztak helyszíni bírságot, többek között ittas kerékpározás illetve köztisztasági szabálysértés miatt. Az egyenruhások öt autóst fogtak el, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Egy további sofőrt előállítottak, ő ugyanis eltiltás hatálya alatt vezette járművét. A Mórahalmi Rendőrőrs munkatársai a Közbiztonsági Háló keretében hét településen 15 vendéglátóhelyiséget is ellenőriztek, A Szentes Rendőrkapitányság Szentes város területén, valamint a Nagymágocsi Őrs területén a közterületi bűncselekmények - ezen belül is a kerékpárlopások és az időskorúak sérelmére elkövetett erőszakos cselekmények - megelőzése, a bűncselekményből származó tárgyak felkutatása érdekében hajtott végre fokozott ellenőrzést. Ennek keretében 93 kerékpárt ellenőriztek az Országos Körözési Információs Rendszerben. A priorálás alá vont kerékpárok között körözött kerékpárt nem találtak. A fokozott ellenőrzések során 6 fővel szemben húszezer forint helyszíni bírságot szabtak ki.

Orosz határsértőket fogtak magyar-román együttműködéssel

Példás magyar-román együttműködés eredménye öt orosz határsértő elfogása Nagylakon – közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség segítségével öt orosz illegális határátlépőt fogtak el a napokban a román határőrök. Tegnap előtt az éjszakai órákban a nagylaki határrendészek stabil hőkamerájának kezelője észlelte, hogy öt ismeretlen személy egyenesen a magyar határ felé tart a nagylaki határátkelőhely melletti zöldhatárban. A valószínű mozgásiránynak megfelelően a magyar rendőrjárőrök zárták a magyar határt, majd az ismeretlenek mozgásáról azonnal értesítették a román határrendőröket, akik azok felkutatására indultak. Az éjszaka a határsértőknek kedvezett, de nem jártak sikerrel, mivel a hőkamera elől nem tudtak elrejtőzni, így útvonalukról, valamint pontos tartózkodási helyükről kapott információ alapján, még román területen elfogták őket a szomszédos határőrök. Az elfogott öt főről kiderült, hogy orosz állampolgárok, akik nem rendelkeznek semmilyen személyazonosító okmánnyal. Otthonaikat a jobb élet reményében hagyták el, ennek érdekében több határt is átléptek illegálisan. Ügyükben a román hatóságok járnak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.