Bulvár

Kék hírek: a körözöttek csütörtökje

Kék hírek: a körözöttek csütörtökje

2010. március 5., péntek
Kék hírek: a körözöttek csütörtökje

A csütörtöki napon hat olyan személyt sikerült eljárás alá vonni Csongrád megyében, akiket a hatóságok valamilyen okból kerestek - közölte Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Volt olyan is, aki más jogsértés miatt került a rendőrség látókörébe, és adatainak ellenőrzésekor derült ki, őt már keresik. A körözöttek közül egy fiatal volt, akit eltűntként kerestek, a többiek valamilyen bűncselekmény kapcsán kerültek bele a körözési nyilvántartásba. Egy férfit például áruházi lopáson értek tetten a biztonsági őrök, és bár az ellopni szándékozott tárgy értéke a 20.000 Ft-ot nem érte el, vagyis ez önmagában csupán tulajdon elleni szabálysértés lenne, azonban adatainak ellenőrzésekor derült ki, hogy őt a Szegedi Rendőrkapitányság körözi. Egy fiatal nőt pedig legősibb mesterségre történő felhívása közben érték tetten a rendőrök. Igazoltatásakor megállapították, hogy vele szemben a budapesti bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki. Az örömlányt az elfogatóparancsban foglaltak alapján a rendőrség őrizetbe vette. Csütörtökön délután pedig egy randalírozó fiatalemberről derült ki, hogy a rendőrség keresi őt. A 20 éves fiatal az egyik alsóvárosi trafik előtt ordibált, erőszakosan lépett fel, félelmet keltve a trafikosban, aki ezért az üzletbe nem engedte be, az ajtót becsukta. Az alkoholos befolyásoltság alatt álló fiatalember ekkor olyan erővel kezdett el kopogni, hogy az ajtóüveg is betört. A kiértesített rendőrök a helyszínen elfogták és igazoltatták a fiatalembert, akit a rendőrkapitányság már más bűncselekmény miatt körözött. Kihallgatását követően a rendőrség őt is őrizetbe vette. Hamisított forgalmi engedéllyel és más járműre kiadott rendszámtáblával akart az országból a Röszkei Autópálya Határátkelőhelyen kilépni egy szerb állampolgárságú férfi. A férfi szerdán késő este érkezett a határátkelőhelyre Mazda gépkocsijával, ahol az útlevélkezelőnek átadta a jármű fogalmiját, aki annak ellenőrzésekor hamisításra utaló nyomokat talált. A részletesebb vizsgálat kiderítette, hogy a forgalmi engedélyt nem a hatóság töltötte ki, azt ugyanis meghamisították. A jármű rendszámának kontrollja is visszásságokra derített fényt. Kiderült ugyanis, hogy azt egy Mercedesre, és nem az említett Mazdára adták ki. A férfivel szemben büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.