Bulvár

Kék hírek: 6 ittas vezető Vásárhelyen és cannabis Csongrádon

Kék hírek: 6 ittas vezető Vásárhelyen és cannabis Csongrádon

2010. március 29., hétfő
Kék hírek: 6 ittas vezető Vásárhelyen és cannabis Csongrádon

Hat ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a hétvége során elrendelt fokozott ellenőrzés kapcsán a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság járőrei - közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Pénteken az esti órákban a Tuhutum utcán igazoltattak egy 38 éves segédmotoros-kerékpáros férfit, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Ellene szabálysértési eljárás indult, vezetői engedélyét a helyszínen elvették. Szombaton négyen akadtak fenn a Közbiztonsági Hálóban. Délután egy 30 éves férfit állítottak meg a Bajcsy-Zsilinszky utcán a rendőrjárőrök. A férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett, ráadásul ittas állapotban ült fel a motorra. Az esti órákban Mindszenten, az Akácfa utcán fogták el Lada sofőrjét az egyenruhások. A 32 éves férfi ellen szabálysértési eljárás indult vezetői engedélyének helyszíni elvétele mellett. Nem sokkal később Hódmezővásárhelyen, a Tuhutum utcán figyeltek fel a járőrök egy másik Ladára. Mint kiderült, annak 47 éves sofőrje is ittasan ült a volán mögé. Ráadásul az ő esetében az alkoholszonda jóval a bűncselekményi értékhatár felett jelzett, ezért a férfi ellen ittas járművezetés vétsége miatt büntetőeljárás indult. Vezetői engedélyét elvették. Ezzel szinte egy időben a Bajcsy-Zsilinszky utcán egy elektromos kerékpárost igazoltattak a rendőrök, aki azonnal elismerte, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt útnak indult. Vasárnap a reggeli órákban a Hódtó utcán intézkedtek a rendőrjárőrök egy VW Transporter 49 éves sofőrjével, akinek leheletén alkoholszagot éreztek, ezért szondát fújattak vele. A férfi szintén ittas volt, a rendőrök az ő vezetői engedélyét is elvették. A Közbiztonsági Háló keretében elrendelt fokozott ellenőrzések Hódmezővásárhelyen tovább folytatódnak.

Rendőrkézen a csongrádi besurranó

Egy 23 éves helybeli férfit gyanúsít a Csongrádi Rendőrkapitányság a közelmúltban a városban történt besurranások elkövetésével. A megalapozott gyanú szerint a fiatalember március 25-én a kora hajnali órákban hazafelé tartott, amikor a városközpontban elhatározta, hogy megnézi, hogy a lakások ajtaját bezárták-e. Mivel az egyik lakás záratlan volt, ezért eldöntötte, hogyha már szerencséje van, akkor nem megy haza üres kézzel, ezért bement az ingatlanba. Lábujjhegyen végigjárta a helyiségeket, majd magához vette az ott talált készpénzt, iratokat és mobiltelefont is. Miután távozott, benyitott a szomszédba, ahol szintén nyitva volt az ajtó. Ott is összepakolta, amit talált, majd átvizsgálta a család autóját is. Erről a helyről többek között készpénzt, iratokat, kerékpárt, tőrt, az autó indítókulcsait, valamint egy sportcipőt vitt magával. A bejelentés követően elvégzett adatgyűjtés eredményeként gyorsan a csongrádi nyomozók látókörébe került a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 23 éves férfi, aki már nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. A ruházatátvizsgálás során lefoglalták az eltulajdonított mobiltelefont, valamint a férfi lábán megtalálták a sportcipőt is. Kihallgatása során kiderült, hogy a bűncselekményeket követően ismét bement egy kocsmába, ahol az összes lopott pénzt elitta, illetve játékgépbe dobta. Az iratokat végül hazafelé menet hajította el, melyek szintén előkerültek. A Csongrádi Rendőrkapitányság a fiatalember ellen lopás, illetve okirattal, bankkártyával visszaélés bűntette miatt folytat büntetőeljárást, amit gyorsított eljárásban, úgynevezett bíróság elé állítás keretében fejez be.

2008 óta termesztett cannabist

Lakossági bejelentés alapján tartottak házkutatást a Csongrádi Rendőrkapitányság nyomozói két lakásban a hétvégén, ahol összesen 58 gramm kábítószergyanús anyagot (vélhetően cannabis), illetve kábítószer-fogyasztáshoz használt eszközöket foglaltak le. Az egyik férfi gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, hogy 2008 óta próbál otthonában, illetve elhagyatott területen kábítószert termeszteni saját fogyasztásra. 2008-ban 5 db cannabis növény egyed magját vásárolta meg Bécsben, és azt otthon cserépbe ültette. A növénypalántákat egy elhagyatott területen elültette, és azokat egy méteres korukban leszüretelte, az abból származó 90 db gubát otthon kiszárította és azt elfogyasztotta. Vallomása szerint 2009-ben szintén 5 db cannabis növény magját vásárolta meg Bécsben, amit az előző évhez hasonlóan otthon elültetett, majd a palántákat kiültette és leszüretelte. A gyanúsított csak saját fogyasztásra termesztette a növényeket, kábítószert tíz éve fogyaszt. A két fiatalember ellen visszaélés kábítószerrel vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.