Bulvár

Harmadával csökkent a halálos közlekedési balesetek száma Csongrád megyében

Harmadával csökkent a halálos közlekedési balesetek száma Csongrád megyében

2010. március 19., péntek
Harmadával csökkent a halálos közlekedési balesetek száma Csongrád megyében

A 2001-es bázisévhez képest tavaly harmadával, negyvenről huszonhétre csökkent a halálos sérüléssel járó közlekedési balesetek száma Csongrád megyében – közölte Radics Róbert, a megyei baleset-megelőzési bizottság elnöke pénteken Szegeden.

Közlekedési balesetben tavaly Csongrád megyében összesen huszonkilencen vesztették életüket, 2001-ben ez a szám még negyvenegy volt – mondta a megyei rendőr-főkapitányság közlekedési osztályának vezetője az elmúlt évet értékelő tanácskozáson. A személyi sérüléssel járó balesetek száma azonban mintegy 10 százalékkal – a 2001-es 686-ról 2009-ben 729-re - emelkedett – tájékoztatott az őrnagy. A szakember szerint a halálos balesetek számának csökkenése elsősorban a 2008-ban életbe lépett jogszabályi szigorításoknak, valamint az objektív felelősség elvének köszönhető. A teljes baleseti szám emelkedését az eredményezhette, hogy az úthálózat fejlődése nem tartott lépést a gépjárművek számának emelkedésével.

Radics Róbert

kifejtette, a megye közlekedési és baleseti helyzetében jelentős változást hoz majd a Szegedet Makóval, majd később a román határral összekötő M43-as autópálya elkészülte. Ezzel a megyeszékhely közlekedési problémáinak jó része megoldódik. Az új útszakasz többletfeladatot is ró a rendőrségre, ezek ellátására új autópálya őrsöt hoznak létre – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.