Bulvár

Két körözött autót foglaltak le a rendőrök Szegeden

Két körözött autót foglaltak le a rendőrök Szegeden

2010. február 19., péntek
Két körözött autót foglaltak le a rendőrök Szegeden

Egy Olaszországból lopott BMW X6 típusú személygépkocsit foglalt le a Szegedi Rendőrkapitányság a Setech Hungária Kft. Távfelügyeleti Központjának jelzése alapján pénteken délben. A rendőrök az intézkedés során egy Németországból eltulajdonított X5-ösre is rátaláltak - áll a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

A Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletére a Setech Hungária Kft. Távfelügyeleti Központja jelentette be, hogy az olasz társszervük arról értesítette őket, hogy egy Olaszországból ellopott BMW X6-tal Szegeden a Gogol utcában parkolnak az autóba épített GPS adatai szerint. Az ügyelet azonnal járőrt küldött a helyszínre, akik meg is találták a kérdéses járművet. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a kocsi szerepel Schengeni Információs Rendszerben, mivel az olasz hatóságok lopás miatt körözését rendelték el. A rendőröknek az intézkedés során feltűnt, hogy egy német rendszámú X5-ös is áll az utcában, ezért annak az adatait is lekérték a nyilvántartásból. Ekkor derült, hogy azt az autót Németország körözi lopás miatt. A körözés egyébként egy nappal korábban került fel a Schengeni Információs Rendszerre. Az egyenruhások egy közeli szálláshelyről két szerb állampolgárságú férfit állítottak elő az üggyel kapcsolatban, az ő elszámoltatásuk jelenleg is folyamatban van. A Szegedi Rendőrkapitányság a két autót lefoglalta, és értesítette az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ schengeni kapcsolattartó egységét, akik a további intézkedéseket megteszik az ügyben - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.