Bulvár

Hőkamerával kapták el az embercsempészt

Hőkamerával kapták el az embercsempészt

2010. február 9., kedd
Hőkamerával kapták el az embercsempészt

Négy török határsértőt és egy embercsempészt fogtak el a nagylaki határrendészek két nap alatt a hőkamera segítségével - közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Tegnap előtt egy, tegnap három török és egy bolgár állampolgár került bele a határrendészek hálójába. A négy török férfi a jobb élet reményében vágott neki az ismeretlennek, céljuk eljutni Nyugat-Európába volt. Hazájukat napokkal ezelőtt hagyták el, s mivel okmányokkal nem rendelkeztek, így a határátlépés illegális formáját választották, úgy jutottak el Romániába. Onnan pár nap pihenést követően indultak el Magyarország irányába. Határátlépés helyéül a nagylaki határátkelőhely melletti területet választották, de alig tettek meg pár lépést a határrendész hőkamera észlelte őket. A járőrök az értesítést követően perceken belül a megadott helyszínen voltak, és elfogták az illegális határátlépőket. Az igazoltatás során kiderült, hogy a tegnap este tiltott határátlépő törökök útját egy bolgár embercsempész egyengette, vele szemben a Makói Rendőrkapitányság embercsempészet bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A török tiltott határátlépőkkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.