Bulvár

Hamis húszezresek – kézre került a bűnbanda

Hamis húszezresek – kézre került a bűnbanda

2010. február 12., péntek
Hamis húszezresek – kézre került a bűnbanda

Hamis húszezreseket gyártottak, majd azokkal fizettek Makón. Az öttagú bűnbandát pénteken kapcsolták le a rendőrök - áll a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Összesen hét alkalommal váltatták fel az általuk gyártott húszezres címleteket a Maros-parti városban. Többségében üzletekben vásároltak alacsony összegért, de olyan is volt, hogy egy idős nénihez csöngettek be, hogy piros paprikát vennének tőle. A bűncselekmény-sorozat valószínűleg folytatódott volna, ha a rendőrök nem csapnak le rájuk, mivel már előre legyártottak 340 ezer forint névértékű bankjegyet. A hamis bankjegyek elkészítésével egy 17 éves nagylaki fiatalembert, míg a forgalomba hozatalával egy 34, egy 17 és egy 19 éves makói fiatalembert gyanúsít a Makói Rendőrkapitányság, míg utóbbi édesanyja, egy 49 éves nő abban segített a fiának, hogy a tőle kapott pénzzel fizetett a boltban. A makói nyomozók a házkutatás során lefoglalták a még fel nem használt hamis pénzt, illetve a gyártáshoz használt technikai eszközöket. Ellenük pénzhamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatásuk során valamennyien részletes beismerő vallomást tettek. A 19 éves fiatalember vallomásában 11 kerékpár eltulajdonítását is elismerte. Mivel utóbbi ellen több vagyon elleni bűncselekmény miatt is büntetőeljárás van folyamatban, ezért a Makói Rendőrkapitányság őrizetbe vette, és előterjesztést tesz az ügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.