Bulvár

Eltemették a telet Szegeden

Eltemették a telet Szegeden

2010. február 28., vasárnap
Eltemették a telet Szegeden
Bár a temetések nem túl vidám társasági események, ezúttal mégis boldog emberek vonultak az elhunytat kísérve a szegedi téltemető ünnepen. A Klauzál téren kiállított Télbanyára bárki felrakhatta mindazt a bánatát, amit el szeretne felejteni az elmúlt nehéz időkről.

Síppal-dobbal, gólyalábbal és ágyúlövésekkel űzték el a rossz időt az egybegyűltek, engedélyt adva a tavasznak, hogy betegye lábát a napfény városába. A háromnapos rendezvényre rányomta ugyan a bélyegét az eső, de az önfeledten játszó gyerekekre tekintve mindenki megérthette, hogy vége a télnek. A város korábban évekig alig látott jeget-havat, de az idén volt részünk bőven mindkettőben. A Szegedi Téltemetés hagyományos helyszínére, a Klauzál térre kézművesek költöztek, egész nap népi játékok gyermekelőadások, folk- és világzenei koncertek várták a téltemetőket. A tér főhelyét a Télbanya vigyázta, kinek szoknyája korcára lehetett tűzni kis papíron bút és bánatot, hogy aztán azok vasárnap este a boszorkával egyetemben már a Dóm téren, egy óriási máglyán ágyúdörgés közepette égjenek el.

Illés Tibor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.