Bulvár

Bombavicc Ferihegyen

Bombavicc Ferihegyen

2009. november 13., péntek
Bombavicc Ferihegyen

Nem engedtek fel Ferihegyen a Brüsszelbe tartó gép fedélzetére egy viccelődő utast, mert a biztonsági kapu jelzésére azt mondta: "Mindig bombával utazom."

Mivel egy nemzetközi repülőtéren tréfálkozott az illető, ahol komoly biztonsági kockázatnak számít ilyen kijelentés, a repülőtéri rendőrök a férfit azonnal bekísérték a motozó helyiségbe, ahol aztán tetőtől talpig átvizsgálták - közölte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság pénteken az MTI-vel. A viccelődő utasnál sem a rendőrök, sem a tűzszerészek nem találtak robbanóanyagot, vagy robbantásra alkalmas szerkezetet. A légitársaság azonban úgy döntött, hogy nem engedi fel a Brüsszelbe tartó gépre. Alig pár hete egy csongrádi férfi fenyegette meg Ferihegyet tizenöt gép felrobbantásával. A rokkantnyugdíjas, egykori katonatiszt-helyettes elmaradt nyugdíjának folyósítását követelte ily módon. A férfi ellen közveszéllyel való fenyegetés miatt indított a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság eljárást, a Fővárosi Főügyészség azonban jóval súlyosabbnak ítélte a férfi tettét - mivel követelését egy állami szervhez intézte -, így terrorcselekménnyel való fenyegetésre minősítette a folyamatban lévő eljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.