Bulvár

A helyszínen elvették 8 ittas vezető jogosítványát

A helyszínen elvették 8 ittas vezető jogosítványát

2009. november 21., szombat
A helyszínen elvették 8 ittas vezető jogosítványát

Fokozott közlekedési, közrendvédelmi és bűnügyi akció zajlott a Szegedi Rendőrkapitányság illetékességi területén pénteken egész nap. A végrehajtásban hatvan rendőr vett részt a Szegedi, a Hódmezővásárhelyi, a Makói, a Kisteleki Rendőrkapitányság és a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség állományából. A közlekedési akcióban együttműködtek a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai is - tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálatának közleménye.

Napközben az Újszegedi, a Belvárosi és a Tarjánvárosi Rendőrőrs körzeti megbízottjai végeztek ellenőrzéseket a belvárosban, Móravárosban, Alsóvároson, Kiskundorozsmán, Makkosházán és Tarjánvárosban. Az esti órákban Szeged város teljes területén, Mórahalmon és Zákányszéken razziáztak a rendőrök. Az akció célja az ittas járművezetők és a közlekedésbiztonságra veszélyes szabálysértések elkövetőinek kiszűrésén túl kiterjedt a közterületen elkövetett bűncselekmények (például garázdaság) és szabálysértések (például koldulás) kiszűrésére, valamint megelőzésére is. A közlekedés terén a rendőrök nyolc ittas járművezetőt vontak intézkedés alá. Valamennyien szabálysértési értékhatáron belül fogyasztottak szeszes italt a járművezetés megkezdése előtt, így a vezetői engedélyeiket a rendőrök a helyszínen elvették. Az egyenruhások 24 autóst jelentettek fel közlekedési szabálysértés miatt, míg 53 esetben alkalmaztak helyszíni bírságot, huszonnégyszer pedig figyelmeztetéssel zárult az intézkedés. Négy esetben közigazgatási eljárást kezdeményeztek olyan sofőrrel szemben, aki nem használta a biztonsági övet, vagy úgy vezette a járművét, hogy közben kézben tartott mobiltelefont használt. A rendőrök feljelentettek öt kerékpárost és négy gyalogost is, akik szintén vétettek a közlekedési szabályok ellen. A tegnapi nap folyamán négy ember ellen kezdeményeztek szabálysértési eljárást a rendőrök, akik másokat zaklató módon koldultak, három esetben közterületi alkoholfogyasztás, míg egy esetben köztisztasági szabálysértés miatt intézkedtek. A fokozott ellenőrzés eredményként garázda jellegű bűncselekményről nem érkezett bejelentés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.