Tizedik alkalommal rendezték meg Kisteleken a Sajt- és Gasztronómia Fesztivált, amelyen kóstolók, bemutatók, látványkonyhák, tejtermékek, sajtok, húskészítmények, méhészeti termékek és finom magyar borok várták az érdeklődőket. A fonott kalácsot Nagy Sándor polgármester dagasztotta, segítségére volt Pelczné Gáll Ildikó, a parlament alelnöke, aki a főzőverseny zsűrielnöki feladatait is ellátta. A zsűrinek nehéz feladata volt, hiszen több mint 150 étel közül kellett kiválasztani a legfinomabbakat. Este hét órára megszülettek az eredmények, s a többezres vendégsereg jó étvággyal fogyasztotta el a versenyműveket. Pelczné Gáll Ildikó hangsúlyozta az ilyen és hasonló rendezvények fontosságát, hiszen a rohanó hétköznapok után lehetőséget ad arra, hogy a barátok, a család körbeülje a megterített asztalt, s a település apraja nagyja együtt süssön-főzzön, majd a nemes versengést követően egy jóhangulatú estét töltsön el egymással.