Bulvár

Pénteki vihar: Csongrád megyében 90-szer szirénáztak

Pénteki vihar: Csongrád megyében 90-szer szirénáztak

2009. szeptember 5., szombat
Pénteki vihar: Csongrád megyében 90-szer szirénáztak

Összesen 295 alkalommal riasztották a tűzoltókat péntek este hat és szombat reggel hat óra között az országon éjszaka átvonult vihar miatt; Csongrád megyében 90 alkalommal kellett segíteniük.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főügyeletének tájékoztatása szerint személyi sérülés sehol nem történt a vihar miatt és az anyagi károk sem voltak jelentősek. A tűzoltókat elsősorban kidőlt fák, megbomlott tetők, épületkárok miatt hívták. Somogyszob és Szenta között vasúti sínre dőlt egy fa, emiatt egy Intercity vonat késett. A legnagyobb kár Balatonalmádiban keletkezett, ahol egy nyaraló leégett. A legtöbb riasztás az ország keleti feléből érkezett a katasztrófavédelemhez: Csongrád megyében 90 alkalommal kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, Békés megyében 78-szor, Borsod-Abaúj-Zemplénben 37-szer. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 33 riasztást kaptak az éjszaka folyamán a vihar miatt. Szegeden sem volt eseménytelen az éjszaka, a József Attila sugárúton az elektromos vezetékeket tépázta meg a vihar, ezért le is zárták az utcát, a Szatymazi utcában pedig egy tízméteres fát döntött ki az ítéletidő. Az Osztrovszky utcából egy vastag ág leszakadását is jelentették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.