Bulvár

SZIN – "helySZIN" biztosítva

SZIN – "helySZIN" biztosítva

2009. augusztus 24., hétfő
SZIN – "helySZIN" biztosítva
szin76

Hamarosan kezdődnek a Szegedi Ifjúsági Napok: augusztus 26-ától, a "nulladik" naptól már biztosan fiatalok százai vándorolnak Újszeged irányába. A Szegedi Rendőrkapitányság a szervezőkkel együttműködve idén is kiemelten készül a Szegedi Ifjúsági Napok rendőri biztosítására– tudatja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

A rendezvény területén egy magáncég ügyel a biztonságra, ugyanakkor a rendőrök a közbiztonság és a közrend védelme érdekében Újszegeden és a Belvárosban is megerősített szolgálatot látnak el gyalogosan, motorral és gépkocsival is. A Szegedi Rendőrkapitányság ügyelete folyamatosan kapcsolatban lesz a szervezőkkel, így amennyiben csendháborításról érkezne bejelentés, a tavalyi esztendőhöz hasonlóan a szükséges intézkedéseket haladéktalanul meg tudjuk tenni. A rendezvényre történő beléptetés során az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítanak a kábítószer és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök kiszűrésére. Ennek keretében kábítószer kereső kutyákat is bevetnek. A beléptetés során így rendőrök segítik majd a szervezők munkáját. Nemcsak a szárazföldön, hanem a vízen is jelen lesznek a rend őrei: a határrendészeti szolgálat és a vízirendőrök is ügyelnek a szórakozók biztonságára. A rendőrségnek felvilágosító, a segítő, a támogató funkciók ellátásával erősíteni kell a szervezet valóságos tartalommal bíró szolgáltató jellegét. Ennek keretében a Szegedi Rendőrkapitányság önálló bűnmegelőzési sátorral készül, ahol bemutatjuk kiadványainkat illetve információkkal, tanácsokkal is ellátjuk az érdeklődőket. A rendőrség kéri a szórakozókat, hogy értékeiket ne hagyják őrizetlenül, és figyeljenek arra, hogy a rendezvényre nemcsak a koncertező fiatalok, de a zsebtolvajok is készülnek! A rendőrség kiemelt figyelmet szentel annak, hogy a SZIN területére kábítószer ne kerüljön be. Amennyiben mégis ezzel kapcsolatos visszaélést észlelne, mindannyiunk biztonsága érdekében haladéktalanul értesítse a rendőrséget – áll a sajtóközleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.