Bulvár

Öt bírósági épületet akadálymentesítenek Csongrád megyében

Öt bírósági épületet akadálymentesítenek Csongrád megyében

2009. augusztus 13., csütörtök
Öt bírósági épületet akadálymentesítenek Csongrád megyében

Öt bírósági épületet akadálymentessé tesznek európai uniós támogatással Csongrád megyében, a november végére befejeződő beruházások összköltsége 144 millió forint – közölte Cseh Attila, a megyei bíróság elnökhelyettese csütörtökön sajtótájékoztatón, Szegeden.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatásával megvalósuló munkálatok során – amelyek tervezéséhez rehabilitációs szakmérnök segítségét is igénybe vették – a makói, a szentesi, a hódmezővásárhelyi városi bíróság, a Csongrád Megyei Bíróság Cégbírósága és a Szegedi Munkaügyi Bíróság, valamint a Szegedi Városi Bíróság Perenkívüli és Végrehajtói Irodájának komplex akadálymentesítését végzik el – mondta az elnökhelyettes. Az általában 100-130 éves épületek fizikai akadálymentesítése – parkolóhelyek kialakítása, liftek, emelőszerkezetek beépítése, a helyiségek, bejáratok átalakítása – mellett az augusztus elején indult munkálatok során elvégzik a bíróságok infokommunikációs akadálymentesítését is – tudatta a bírósági szóvivő. Hozzátette: így nemcsak a mozgásukban korlátozott emberek férhetnek könnyebben hozzá a bírósági szolgáltatásokhoz, hanem a vakok és gyengénlátók, a siketek és nagyothallók is, illetve a bármely okból nehezebben mozgó személyek segítséget kaphatnak az érintett épületekben. A Csongrád Megyei Bíróság tizenkét munkatársa elvégzett egy alapszintű jelnyelvi tanfolyamot, így valamennyi épületben dolgozik már olyan tisztviselő, aki a siketek és nagyothallók számára tájékoztatást, segítséget tud nyújtani – tudatta

Cseh Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.