Bulvár

Autópályán elkövetett lopások tetteseit fogták el a rendőrök

Autópályán elkövetett lopások tetteseit fogták el a rendőrök

2009. augusztus 28., péntek
Autópályán elkövetett lopások tetteseit fogták el a rendőrök

Autópálya mentén elkövetett lopások tetteseit, két albán nemzetiségű koszovói állampolgárt fogtak el a rendőrök az M7-es autópálya pákozdi pihenőjében – közölték a Csongrád és a Fejér megyei rendőrség munkatársai pénteken Szegeden.

A tolvajok a sofőrök figyelmét elterelve fosztották ki az autókat. A két rendőr-főkapitányság kommandósai a gyanúsítottakat egy autópálya-pihenőben elkövetett lopás után a helyszínen fogták el, amikor a tettesek a zsákmánnyal megpróbáltak elmenekülni – mondta

Szekeres Tibor

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője a felderítésről tartott sajtótájékoztatón. Az alezredes hozzátette, hogy a bűncselekmény elkövetését sikerült videokamerával rögzíteni. Szekeres Tibor elmondta: a hasonló bűncselekmények sértettjei szinte minden esetben Magyarországon átutazó külföldi állampolgárok. A tettesek általában éjszakai, kora hajnali időpontban pihenni megálló idősebb vagy egyedül utazó embereket választanak ki. Egyikük műszaki hibára hivatkozva felébreszti az autóban alvót és a jármű hátuljához hívja, közben társa a gépkocsi másik oldalán az ajtón benyúlva eltulajdonítja az ott található értékeket. A Csongrád megyei rendőrök több hónapos nyomozást követően olyan információhoz jutottak, amely szerint a gyanúsítottak csütörtök hajnalban egy Fejér megyei autópálya-pihenőhelyen bűncselekményt készülnek elkövetni. A pihenőbe a rendőrség beállt egy "csaliautóval", amelyben egy rendőr ült és úgy tett, mintha aludna – közölte az alezredes. A kommandósok a bűncselekmény elkövetése után ütöttek rajta a két férfin – tette hozzá Szekeres Tibor.

Katona Tibor

főtörzszászlós, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője közölte: a tettesek állandó lakhelyén tartott házkutatás során hasonló bűncselekményekkel kapcsolatba hozható tárgyakat találtak. A két férfi - akik egyike az általa korábban elkövetett, vagyon elleni bűncselekmények miatt már lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állt – a kihallgatása során nem tett érdemi vallomást. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.