Bulvár

Átépítik a Rókusi körút csomópontját – forgalomterelés

Átépítik a Rókusi körút csomópontját – forgalomterelés

2009. augusztus 24., hétfő
Átépítik a Rókusi körút csomópontját – forgalomterelés

Augusztus végétől decemberig Szegeden a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körút csomópontjában többsávos jelzőlámpás körforgalom épül. Korszerűsítik a villamospályát a Rókusi végállomás és az Anna-kút között, valamint a Boldogasszony sugárúton az Aradi vértanúk terétől a Szent Ferenc utcáig. A Szent Ferenc utcai csomópontban hagyományos körforgalom létesül. A munkálatok idején teljes vágányzárra és a Rókusi csomópontban majdnem teljes útzárra kell számítani– tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

Az építkezés jelentős forgalmi változásokkal is jár augusztus végétől. Az 1-es villamost a teljes vonalon idén decemberig, majd jövőre az átépítés idején villamospótló autóbuszok helyettesítik. A Kossuth Lajos sugárúton a Rókusi csomópontot decemberig majdnem teljesen lezárják. A személyautó-forgalom az Izabella hídról csak balra kanyarodhat a Rókusi körútra. Visszafelé a Rókusi körúttól csak jobbra az Izabella hídra mehetnek fel az autósok. A környező utcákba terelőút vezet. A helyi, helyközi és távolsági buszjáratok szintén terelő útvonalon járnak. Az átmenő tehergépkocsikat befelé Szegedre a Dorozsmai út és Kossuth sugárút helyett a Szabadkai úton és a Petőfi Sándor sugárúton vezetik rá a nagykörútra. Kifelé pedig az M5-ös irányába a Kálvária sugárúton át terelik. Az átmenő személygépkocsikat mindkét irányba a Rókusi körút–Csongrádi sugárút felé irányítják– tudatja a sajtóközlemény.

A forgalomelterelés részleteit térképek is szemléltetik ITT.

A munkálatok részleteiről, a pontos dátumokról a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. ad folyamatosan tájékoztat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.