Bulvár

Remek hangulatban zajlott az 59. Vasutasnap – fotókkal!

Remek hangulatban zajlott az 59. Vasutasnap – fotókkal!

2009. július 12., vasárnap
Remek hangulatban zajlott az 59. Vasutasnap – fotókkal!
vasutasnap17

A kellemes nyári időjárásban nagyszerűen szórakoztak mindazok, akik az ország legkülönbözőbb helyszínen ellátogattak az 59. Vasutasnap rendezvényeire. Szegeden szombaton a SZVSE-pályán várták a családokat a vasutasok.

Az 59. Vasutasnap központi ünnepségére pénteken Budapesten, a Magyar Vasúttörténeti Parkban került sor. A tisztavató ünnepségen részt vett és beszédet mondott

Hónig Péter

közlekedési miniszter és

Heinczinger István

, a MÁV Zrt. vezérigazgatója is. Az eseményen a végzős hallgatók fogadalmat tettek, majd a kiváló eredménnyel végzett új vasúti tisztek részesültek külön jutalomban. Szombaton azután Budapest mellett vidéken, Szolnokon, Pécsett, Miskolcon, Nyíregyházán, Szombathelyen és Szegeden folytatódtak a rendezvények. A napfény városában a Széchenyi téren a Tisza Lajos-szobor előtt délelőtt egyórás ajándékkoncertet láthattunk-hallgathattunk a Békéscsabai Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar előadásában, majd a SZVSE-sporttelep adott otthon az egész napos vasutas juliálisnak. Ahogy az utóbbi években a látogatók már megszokhatták, ismét színes program várta a MÁV munkatársait, üzleti partnereit és a lakosságot, a családokat. Blues, élő nótaműsor, hastánc, divatbemutató mellett az elmaradhatatlan békéscsabai vasutas fúvószenekar, a Péter és Pán duó, valamint a Grimm-Busz Színház szórakoztatott kicsiket és nagyokat. Volt még kung-fu és thai-chi bemutató, kézihajtány, a mozdonyvezetők vizsgáztatásánál is alkalmazott mozdonyszimulátor, csokiszökőkút, közlekedési vetélkedő, önkéntes véradás is sok más egyéb érdekes látnivaló mellett, aki pedig mozogni kívánt, sportversenyeken dolgoztathatta meg izmait. Különleges látványosságot jelentett a Vasúttörténeti Alapítvány gazdag kiállítása, mely az idén többek között egy a vasút által korábban használt, a menetrendet mutató táblával bővült.

vasutasnap14

A büfében egész nap hideg-meleg ételekkel, italokkal csillapíthattákéhüket, olthatták szomjukat a szegedi és Csongrád megyei vendégek. A vásározók utcájában cukorka, édesség, ajándéktárgyak és könyvek mellett vasútmodelleket is vásárolhattak. A fő attrakció 19 órakor kezdődött: a „Jég, dupla whiskyvel" egy fergeteges Charlie-koncert keretében, amit a pályabál követett a Pumkin's zenekarral. Az 59. Vasutasnap keretében felavatták a Vasúttörténeti Alapítvány legújabb emlékhelyét is: Szeged-Szőreg vasútállomáson ugyanis befejeződtek az egykori váltóállító torony rekonstrukciós munkálatai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.